Alertă meteo ANM de caniculă. Care sunt orașele unde va fi cel mai cald

Meteorologii anunță că un val de aer tropical traversează România. Sunt primele zile de caniculă din acest an. Se înregistrează temperaturi de 35 grade Celsius în vestul și sudul țării. Cei de ANM anunță și un cod portocaliu de vreme severă, valabil pentru șase județe. 

Sunt primele zile de caniculă din acest an Foto: Shutterstock
Sunt primele zile de caniculă din acest an Foto: Shutterstock

Caniculă, mai ales în zonele de câmpie 

Meteorologii au emis o informare de caniculă, valabilă pentru toată țara.Temperaturile vor atinge 35, chiar 36 de grade Celsius, mai ales în zonele de câmpie.

„O masă de aer tropical se va extinde și va determina temperaturi tot mai ridicate. Valorile maxime vor depăși 30 de grade, chiar și 35, vineri chiar în mai multe regiuni, mai ales în vestul și sudul țării. De asemenea, disconfortul termic va fi tot mai accentuat, avem deja destulă umezeală în atmosferă”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.

Șase județe, sub cod portocaliu de vreme severă

Din această seară, până mâine dimineață, va fi în vigoare și un cod portocaliu de furtuni și intensificări ale vântului, în Banat și Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei. În aceste zone, vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80...100 km/h) și vijelii.

Sunt vizate județele: Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. 

Cum va fi vremea în weekend

 Sâmbătă, 24 iunie, în vestul, nordul, centrul țării și în zonele de munte, temperaturile vor scădea. Maximele vor fi mai mici chiar și cu 10 grade.

În sud, sud-est, centrul Moldovei și în București, temperaturile se vor menține în jurul valorii de 30 de grade, în timp ce în teritoriile intracarpatice și în zonele de munte vor avea loc averse, vântul se va intensifica luând forma vijeliilor  și este posibil să fie raportate și căderi de grindină.

Duminică, în sudul și sud-estul României se va simți o răcire a vremii, potrivit directoarei ANM, Elena Mateescu. Specialista a explicat că, la începutul săptămânii viitoare, ne vom apropia de normalul termic al datei din calendar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net