Canicula ne bate la ușă! Cele mai bune alimente pe care trebuie să le consumi atunci când e foarte cald

Canicula începe deja să facă ravagii în țara noastră și românii încearcă toate strategiile sănătoase pentru a nu deveni victimele căldurii insuportabile. Alimentația și hidratarea joacă un rol important, motiv pentru care există o serie de alimente recomandate pe care trebuie să le consumă în zilele toride.

Ce trebuie să mâncăm pe timpul verii / foto: Pixabay
Ce trebuie să mâncăm pe timpul verii / foto: Pixabay

De-a lungul timpului am fost informați de faptul că organismul nostru depunde mari eforturi în zilele caniculare pentru a-și menține o temperatură optimă. În acest proces, corpul elimină apa și sărurile minerale, care sunt esențiale.

Cum ne hrănim în zilele toride de vară

Fructele și legumele trebuiesc consumate în zilele călduroase, pentru a ne menține hidratați. Legumele cât mai colorate ne ajută să ne protejăm pielea de efectele nocive ale soarelui, datorită antioxidanților pe care le conțin.

Legumele și fructele indicate pe timp de vară sunt:  roșii (94% apă), țelină (95% apă), castraveți (96% apă), capșuni și pepene (ambele au 92% apă), măr (84% apă) și caise (86% apă).

Cât mai multe salate sunt benefice în alimentația pe timpul verii, dar și supele și ciorbele care conțin cât mai multe legume. În schimb, alimentele grase și procesate ar trebui evitate.

Alimente și băuturi evitate pe timpul caniculei

Hidratarea este esențială în zilele caniculare / foto: Pixabay
Hidratarea este esențială în zilele caniculare / foto: Pixabay

Dacă deja ne-am făcut o idee despre alimentele pe care trebuie să le consumăm în perioada zilelor toride, există o serie de alimente și băuturi care nu sunt neapărat indicate să le consumăm, dacă vrem să ne ușurăm munca de a sta cât mai departe de căldurile infernale.

Înainte de toate, hidratarea joacă un rol important. Sucurile și băuturile alcoolice ar trebui înlăturate, și în locul lor ne putem hidrata sănătos cu apă sau sucuri din fructe și legume.

De asemenea, alimentele grele, procesate pe care le consumăm nu fac altceva decât să ne îngreuneze stomacul și să facă procesul de digestie cât mai lent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net