Vine canicula în România. Cât va ține valul de căldură

Deja putem observa cu toții că vremea caldă și-a intrat puternic în drepturi, însă vara de abia acum începe, cu adevărat. Meteorologii de la ANM ne avertizează că în acest weekend temperaturile vor urca până la gradul de caniculă. Află alături de Click! cât de cald va fi în perioada următoare și cât se estimează că va dura valul de căldură.  

Vom avea parte de caniculă în acest weekend
Vom avea parte de caniculă în acest weekend

Deja fiecare dintre noi a observat că vremea caldă și-a intrat puternic în drepturi, de-a lungul întregii țări. Însă, dacă până acum am avut parte de o vreme frumoasă, perfectă pentru plimbări și voie bună, pe măsură ce înaintăm tot mai mult în vară, lucrurile încep să se schimbe. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, în acest weekend vom avea parte de temperaturi extreme, fiind vorba despre primul episod de caniculă din acest an.

Potrivit experților de la Administrația Națională de Meteorologie, vârful de căldură va fi înregistrat vineri și sâmbătă. În aceste zile, temperatura din termometre va ajunge, cu ușurință, la valori cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius. Banatul, sudul Crișanei, Muntenia, Oltenia, cât și sudul Moldovei sunt zonele care vor fi cele mai afectate de valul de căldură. Izolat, se poate ajunge chiar și la maxime cuprinse între 36 și 38 de grade Celsius.

Metorologii anunță cât va dura valul de căldură din țară

Din fericire, cel puțin pe moment, se pare că temperaturile extreme nu ne vor da bătăi de cap prea mult timp. Potrivit meteorologilor ANM, pe parcursul acestui weekend, se așteaptă sosirea în țară a unui val de aer mai rece, din nord-vest. Temperaturile vor scădea treptat de-a lungul țării, însă, experții ne dau și o veste proastă: în unele părți din România vor sosi furtunile.

Conform prognozei experților, cantitățile de precipitații vor fi unele însemnate, între 20 și 25 l/mp, de-a lungul întregii țări. Nu este exclus să avem parte și de grindină, cât și de descărcări electrice.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net