Colțul de Rai care se află la doar o oră de zbor de România. Legenda iubirii veşnice de aici a vrăjit chiar şi regi

La doar o oră de zbor de România, se află un loc minunat de vacanță, care te va uimi din prima clipă. Ajungi acolo și ai senzația că te-ai teleportat direct în Paradis.

Insula Corfu este un Paradis pe Terra / foto: Pixabay
Insula Corfu este un Paradis pe Terra / foto: Pixabay

În ultimii ani, insula Corfu a devenit o destinația foarte iubită de români. Nu vă aşteptaţi să găsiţi peisajele alb-albastru din alte părţi ale ţării. Aici se simt puternic, chiar şi acum, efectele ocupaţiei veneţiene şi britanice. O echipă Observator a luat la pas insula: iată ce a găsit.

Corfu este o insulă înconjurată de apele Mării Adriatice şi ale Mării Ionice. De fapt, până aici, am avut un zbor ușor – de o oră şi 15 minute - de la Bucureşti. Preţul unui bilet de avion începe de la 60 de euro.

Paradisul din Corfu, la o oră de zbor de România

Insula merită explorată, este un musai: „Cât am tânjit după sunetul acesta, şi noi şi miile de oameni care vin în Corfu! Căutăm mare, soare şi aer de vacanţă. Toate sunt la discreţie pe una din cele 100 de plaje de pe insulă ce abia aşteaptă să fie descoperite”, spune Iulia Pop, reporter Observator.

Turiștilor care vin cu avionul în Corfu li se recomandă să închirieze o mașină pentru a se plimba. Prețurile sunt, în medie, de 20 – 25 de euro pe zi. Plajele din staţiunea Sidari, unde ne-am oprit prima dată, îţi taie respiraţia. Sunt 17.000 de locuri de cazare aici, mereu ocupate de cei care căută golfuri străjuite de pereţi abrupţi.

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri de aici este Canal d'Amour. O legendă a locului spune că îndrăgostiții care înoată aici vor rămâne împreună pentru totdeauna. Un turist român povestește:

„Am găsit nişte bilete destul de bune și am venit aici. Vreme foarte bună, plaje foarte frumoase după cum vedeţi şi oameni primitori. Preţurile sunt oarecum ca în Germania", povesteşte Ruben. Prețuri ca în Germania, dar mai mici ca în țara noastră, după cum constată un alt român. „Sunt ok, mai bune ca în România sincer. E frumos! Peisaj, tot. Mâncare”, spune el.

Reacţia unor turişti englezi în vacanţă

În Corfu, printre stânci sunt numeroase restaurante şi taverne unde te poţi relaxa în timp ce savurezi delicioasele preparate ale bucătăriei greceşti.

„Nu am mai fost şi am auzit despre fumuseţea peisajelor pe care le oferă insula. Nu suntem dezamăgiţi. Sunt zone diferite. Această parte a insulei e dramatică şi cealaltă este lină şi pitorească, iar interiorul insulei seamănă cu zona rurală din Anglia”, mărturisesc mai mulţi turişti englezi.

Într-o altă parte a insulei, staţiunea Paleokastrita, e locul ideal pentru snorkeling şi scuba diving. Anul trecut, Corfu din Grecia a primit 1,7 milioane de turişti. Şi tot atâţia sunt aşteptaţi si anul acesta. Insula i-a cucerit pe toţi: de la impărăteasa Sissi, la prinţesa Diana și regele Charles. Sau de la Bruce Willis, până la familia Rotschild, mai scrie sursa citată mai sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net