Cum salvezi murăturile după ce au făcut floare. Numai bunicii noștri mai știu acest secret

Murăturile se numără printre vedetele bucătăriei românești în această perioadă din an, iar gospodine din toată țara se ocupă de acest preparat delicios, urmând diferitele rețete tradiționale care abundă de-a lungul României. Însă, este important să știm cum ne putem salva murăturile atunci când deja au prins floare!

O metodă simplă ne poate salva murăturile / foto: depositphotos.com
O metodă simplă ne poate salva murăturile / foto: depositphotos.com

În general, murăturile nu sunt un preparat foarte dificil de făcut, însă există câteva probleme care pot apărea pe parcurs și care ne pot da bătăi de cap destul de serioase. Dacă cumva am făcut o greșeală în timp ce am pus legumele la murat, este posibil ca în borcane să apară flori de mucegai, ce vor pune murăturile noastre în pericol.

Însă, dacă știm cum să rezolvăm această problemă, ea nu va fi deloc chiar atât de serioasă pe cât ne-am teme! Cu o metodă simplă și eficientă ne putem salva murăturile, chiar și după ce au făcut deja floare!

Metoda ingenioasă care ne poate salva murăturile

Dacă acționăm rapid, vom putea să ne salvăm murăturile, chiar și după ce observăm că au făcut floare. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să scoatem totul din borcan, iar apoi să îl spălăm cât mai bine, cu apă fierbinte. Este important să spălăm nu doar interiorul borcanului, ci și gura acestuia!

Mai departe, va trebui să strecurăm saramura printr-un tifon dublu, înapoi în borcan. Apoi, vom pune legumele la locul lor, vom închide borcanul ermetic, iar problema ar trebui să fie rezolvată! 

Cum putem împiedica această problemă

Există și câteva sfaturi care ne pot ajuta să evităm această problemă cu totul! De exemplu, trebuie să știm că borcanele trebuie să fie sterilizate, iar p metodă ingenioasă este să le spălăm cu apă și cu bicarbonat de sodiu.

De asemenea, apa pe care o folosim la saramură nu trebuie să fie de la robinet! Ea trebuie să fie fiartă, iar apoi lăsată să se răcească, pentru a reduce cât mai mult riscul apariției florii. Iar în ce privește sarea, cel mai bine este să folosim sare grunjoasă și neiodată, pentru un gust mai bun ca oricând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpeg
Barbu Lautaru
nepalezi (2) png
mucegai jpg
siri adobestock jpg
1  lucrari aglomeratie autostrada soarelui jpeg
Unde te poți angaja, în București, după absolvirea cursurilor acreditate de manichiură și pedichiură jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net