De ce sunt țânțarii mult mai atrași de anumiți oameni? Explicațiile neașteptate date de experți

Poate că am avut câteodată impresia că țânțarii ne țintesc personal, iar indiferent unde ne-am afla, aceste insecte apar imediat în jurul nostru. Ei bine, este posibil ca această observație să fie, de fapt, complet adevărată! Experții ne spun că unele persoane chiar pot fi o țintă mult mai atractivă pentru țânțari!

Țânțarii pot fi atrași chiar și de unele culori
Țânțarii pot fi atrași chiar și de unele culori

În primul rând, experții au observat faptul că dioxidul de carbon pe care îl expirăm poate atrage aceste insecte supărătoare către noi. Iar oamenii care au o greutate mai mare vor expira, în mod natural, o cantitate mai mare de dioxid de carbon, motiv pentru care țânțarii pot fi mult mai atrași de ei.

„Într-un grup de oameni, proporția de mușcături asupra unui individ a fost asociată cu proporția din suprafața totală sau greutatea contribuită de acel individ la grup”, a explicat doctorul britanic Robert Jones, potrivit adevarul.ro.

O greutate ridicată poate atrage mai mulți țânțari în jurul nostru

Nu doar persoanele cu o greutate mai mare vor expira mai mult dioxid de carbon, ci și cei care au o rată de respirație crescută, din cauza exercițiilor fizice. În plus, chiar și mirosul nostru natural poate atrage țânțarii! Aceste insecte au un simț al mirosului foarte dezvoltat, iar experții au observat că țânțarii ar avea unele preferințe pentru anumite mirosuri.

„Credem că factorii genetici și microbiomul pielii afectează compușii volatili pe care corpul nostru îi produce, iar acest lucru, la rândul său, afectează felul în care mirosim. S-a dovedit că unii dintre acești compuși sunt atrăgători pentru țânțari, așa că dacă corpul tău produce o mulțime de acești compuși, s-ar putea să atragi mai mulți țânțari decât alți oameni.

Suntem interesați de moduri în care acești compuși ar putea fi mascați sau abundența lor relativă ar putea fi modificată pentru a face oamenii mai puțin atractivi”, a mai spus medicul britanic.

În plus, s-a mai observat faptul că aceste insecte pot fi influențate și de către grupa noastră de sânge, mai ales 0. Iar poate cea mai bizară descoperire a fost faptul că țânțarii ar avea și unele preferințe generale ce țin de culori! Aceștia sunt mai atrași de roșu, portocaliu, ori negru, decât de verde, albastru, ori violet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net