De ce ușile de la toaletele publice nu ajung până jos. Explicația la care nu te-ai gândit
Te-ai întrebat vreodată de ce ușile din toaletele publice nu ajung până în podea? Ei bine, se pare că există mai multe motive decât ai putea crede, designul deasupra podelii a ușilor din băile publice are scopuri total nebănuite și interesante. Așadar, iată de ce toaletele publice nu trebuie să aibă ușile până în pământ.
Motivele pentru care ușile toaletelor publice nu ating podeaua
Pentru urgențe
Sigur nu te-ai fi gândit că dacă ușa de la toaletă este blocată, nu ai telefonul la tine, nu vine nimeni să te ajute sau să te salveze, și nu poți nici să o scoți din balamale, poți să ieși prin spațiul de sub ușă. Poate sună ciudat, însă această versiune este rareori considerată a fi motivul principal pentru care ușile toaletelor publice nu ating podeaua. Însă este mult mai ușor să crezi acest motiv în cazul unui accident. Atunci când o persoană își pierde cunoștința sau i se face rău, alți oameni din toaletă pot observa că ceva nu este în regulă.
Prevenirea utilizării incorecte
Deoarece unii oameni pot ocupa toaletele publice din diverse motive, poate deveni important să vezi ce se întâmplă în interiorul acestora dacă este nevoie. Acest lucru este util în special personalului localului în care te afli.
Ajută la curățenie
Băile publice sunt folosite destul de des, ceea ce înseamnă că trebuie curățate de mai multe ori pe parcursul zilei. Faptul că au spațiul de sub ușă ajută personalul să poată spăla podelele toaletelor fără a deschide ușile. Poate fi împins mopul sub ușile băilor publice.
Pentru a vedea dacă sunt ocupate
Recunoaște că măcar o data ai pățit să intrii din greșeală peste cineva. Este total normal, iar evitarea acestor momente stânjenitoare este unul din motivele de bază pentru care ușile toaletelor publice nu ajung la podea. În ciuda faptului că, în prezent, multe folosesc tehnologii moderne pentru a indica dacă sunt ocupate, în trecut, persoanele vedeau dacă este cineva la toaletă dacă îi vedeau picioarele sub ușă. Au apărut noi tehnologii, dar cabinele toaletelor încă sunt proiectate cu un decalaj datorat tradiției.
Totodată, te-ai întrebat vreodată și de ce se deschid ușile de toaletă mereu spre exterior? Cu ajutorul unui astfel de design, nu trebuie să mai atingi clanța ușii cu mâinile după ce te-ai spălat. Poți să împingi ușa cu umărul. În plus, în cazul în care se blochează ușa, va fi mai ușor de dărâmat astfel.