Descoperire uluitoare! Ce s-a găsit la mormântul Veronicăi Micle, după 150 de ani. Arheologii au rămas șocați

Ultima actualizare:

În timpul lucrărilor de reabilitare de la Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, de acum doi ani, un artefact misterios s-a descoperit la baza bisericii! Mai precis, chiar în apropiere de mormântul vestitei Veronica Micle, a fost recuperată o sticlă sigilată ce conține un răvaș misterios.

Scrisul a fost alterat / foto: Facebook
Scrisul a fost alterat / foto: Facebook

În timpul lucrărilor de reabilitare de la Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, ce face parte din ansamblul Mânăstirea Văratec, s-a descoperit, acum doi ani, un artefact misterios! Mai precis, chiar în apropiere de mormântul vestitei Veronica Micle, a fost recuperată o sticlă sigilată ce conține un răvaș misterios. Din păcate, starea acestuia este atât de degradată, încât experții se tem că dacă încearcă să îl deschidă, el va fi distrus complet.

„Artefactul a ajuns la Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului din Iaşi unde s-a reuşit extragerea documentului şi conservarea acestuia. Din păcate, mediul în care a stat un secol şi jumătate l-a afectat destul de mult, astfel că, la ora actuală, este dificilă desfacerea lui. Potrivit specialiştilor care s-au ocupat de extragere şi conservare, condiţiile din recipientul de sticlă au contribuit şi la ştergerea scrisului de pe document. Adresez cu acest prilej sincere mulţumiri echipei de cercetători care s-au ocupat de această descoperire deosebită”, a declarat la vremea respectivă Vasile Diaconu, director al Muzeului de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ, conform sursei.

Descoperire uimitoare lângă mormântul Veronicăi Micle

Experții presupun că acest mesaj a fost ascuns în pământ de mai bine de 170 de ani, din anul 1844. Atunci s-a decis să se renunțe la vechea biserică de lemn, așa că s-a construit un nou așezământ, de piatră. Înainte de începerea lucrărilor de reabilitare, s-a efectuat o cercetare a zonei de către arheologi, pentru a fi siguri că niciun artefact nu va fi distrus, accidental, odată cu începerea lucrărilor.

Ei bine, se pare că această decizie a fost una inspirată, deoarece mesajul misterios descoperit în apropiere de mormântul Veronicăi Micle ar fi putut fi distrus, dacă nu era găsit înainte de începerea șantierului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net