Detaliul pe care nu-l cunoaște nimeni! Ce înseamnă, de fapt, pătrățelul colorat de pe fiecare pastă de dinți

Ai observat vreodată că pe fiecare tub de pastă de dinți există un pătrățel colorat? Suntem siguri că nu! Iată ce ascunde acest detaliu care nu atrage niciodată atenția și nu-l bagă nimeni în seamă.

Pătrățele indică compoziția pastei de dinți / foto: stirifeminin.ro
Pătrățele indică compoziția pastei de dinți / foto: stirifeminin.ro

Alegerea unei paste de dinți este, pentru cei mai mulți dintre noi, una extrem de ușoară. Unii se uită la brand, alții citesc pe ambalaje pentru a vedea ce beneficii are, iar alții sunt atrași de prețul mai mic.

Totuși, multora le scapă un detaliu de important, pe care-l găsim pe spatele cutiei în care e ambalată pasta de dinți. Este vorba despre un pătrățel mic, colorat, pe care-l găsim și în josul tubului.

Ce reprezintă pătrățelul de pe pasta de dinți

Pătrățelul despre care vorbim poate fi verde, albastru, negru sau roșu. Ei bine, ele ne indică substanțele folosite la producerea respectivei paste de dinți, după cum urmează:

Dacă pătrățelul e verde, înseamnă că pasta de dinți este făcută aproape exclusiv din ingrediente naturale.

Dacă pătrățelul e albastru, înseamnă că pasta conține atât ingrediente chimice, cât și ingrediente naturale.

Dacă pătrățelul e roșu, înseamnă că în pasta de dinți există o cantitate mică, dar nu neglijabilă, de substanțe chimice.

Dacă pătrățelul e negru, trebuie să știi că pasta de dinți conține exclusiv substanțe chimice, așa că nu este deloc bine să o înghițim. 

Mai mult de jumătate dintre români nu se spală pe dinți

63% dintre români nu se spală pe dinți, conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică.

Doar 17% din populație intră într-un cabinet stomatologic, în scop preventiv. Unii români încă folosesc sarea de bucătărie sau bicarbonatul de sodiu în loc de pastă de dinți.

Cei mai mulți dintre cei care nu folosesc pastă de dinți susțin că nu și-o permit. Adela Bădălae are 72 de ani. Știe de controalele periodice la stomatolog, dar spune că nu a avut niciodată suficienți bani pentru prevenție.

„E scump. Nu te poți duce. Dacă ai o măsea de scos e 150 de lei. 150 de lei la noi la țară vă dați seama ce e? (...) M-am spălat de două ori, de trei ori pe săptămănă, cum am avut timp", spune Adela Bădălae, conform euronews.

Unii localnici din comuna Movileni, județul Iași, nu trec pragul cabinetului stomatologic din localitate, ci apelează la rețetele știute din bătrâni, deși acesta există de mai bine de 20 de ani.

„Nu ne permitem. Nu avem bani. Mai stăm așa, fără dantură. (N. red. Folosim) sare. Întărim gingiile. Bicarbonatul. (N. red. E varianta) mai ieftină și mai sănătoasă”, este de părere o bătrână.

„Eu am niște măsele toate stricate. Sunt babă bătrână, de acum. Mă mai spăl prin gură, mă mai spăl, dar am pensia mică și nu-mi permit să mă duc (n. red. la stomatolog). (N. red. Ne spălăm) cu bicarbonat, ne clătim cu ce putem”, spune o altă bătrână, potrivit aceleași surse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
monede valoroase depositphotos1 jpg
Fontana di Trevi din Roma (foto: Pixabay)
zapada frig femeie vremea meteogebaf7fd45 1920 jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image png
covid tuse jpg
David Popovici Facebook jpg
shutterstock 2212334541 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net