Cum să elimini șobolanii și șoarecii cu pastă de dinți. Aplică și tu acest truc simplu, deloc costisitor și extrem de eficient

Ultima actualizare:

Creaturile nedorite, șobolanii și șoarecii își găsesc refugiu în multe case. Deși aceste rozătoare nu reprezintă neapărat o amenințare, ele sunt deosebit de temute și inspiră dezgust multor oameni. Descoperă un remediu deosebit de eficient pentru a scăpa de ele: pasta de dinți.

Creaturile nedorite, șobolanii și șoarecii își găsesc refugiu în multe case. Foto: Click.
Creaturile nedorite, șobolanii și șoarecii își găsesc refugiu în multe case. Foto: Click.

Șoarecii și șobolanii își datorează reputația de indezirabili tendinței lor de a provoca daune caselor și grădinilor, dar și pentru că sunt adesea asociați cu boli. Înainte de a trece la soluții naturale pentru a scăpa de aceste rozătoare, este de asemenea util să știi mai multe despre aceste animale enervante.

De unde știi dacă există un șobolan în casa ta?

Într-adevăr, mișcarea lor frenetică le permite să ajungă rapid la cuibul lor. Pe de altă parte, deoarece sunt animale nocturne, poate fi dificil să vă traverseze calea.

Pentru a ști dacă casa ta este invadată sau nu de ei, anumite urme te pot ghida în identificarea lor. Indiferent dacă este un șoarece, șobolan acordați atenție următoarelor semne:

- urme de grăsime
- urme de labe
- urme de dinți în mobilier
- excremente mici
- mirosuri precum mosc sau amoniac

Sunt șobolanii periculoși?

În timpul nopții, este destul de comun să vezi șobolani sau șoareci rătăcind în grupuri. În timp ce unii fug din perimetru din cauza riscului de îmbolnăvire, alții nu acordă mai multă atenție decât atât. Ne întrebăm atunci dacă aceste creaturi sunt cu adevărat periculoase.

„Vederea unui șobolan este neplăcută, este dezgustătoare, dar riscul de a fi mușcat este foarte scăzut”, liniștește Barbara Dufour, medic veterinar la școala veterinară Maisons-Alfort. În loc să atace un individ, șobolanul este „un animal inteligent” care preferă să scape teafăr și alege să fugă. Dar este adevărat că poate provoca infecții și alte boli. Într-adevăr, rozătoarele sunt adesea expuse bacteriilor. Dar medicul veterinar vrea să fie din nou liniștitor, deoarece aceste boli sunt ușor de vindecat datorită terapiei cu antibiotice. În plus, prejudiciul nu este „extrem de grav”, adaugă specialistul. Cu toate acestea, în cazul unei mușcături, trebuie să vă spălați bine mâinile cu apă și săpun pentru a elimina cel mai bine agenții patogeni. Apoi, trebuie să vă consultați rapid medicul pentru a primi tratamentul adecvat cu antibiotice.

Cum să scapi de aceste rozătoare

Există diverse sfaturi naturale pentru a scăpa de rozătoare și pentru a le împiedica să ne colonizeze casele. Printre acestea, combinația de bicarbonat de sodiu și pastă de dinți se dovedește a fi o modalitate bună de a alunga și de a elimina acești dăunători, potrivit unui videoclip de pe YouTube care are aproape 2 milioane de vizualizări. Descoperiți pașii pentru prepararea acestui repelent cu articole pe care le veți găsi cu ușurință sau pe care, cel mai probabil, sunt deja acasă.

Pentru acest sfat, obiectivul este de a face bile de momeală folosind următoarele elemente:

- 1 lingură de praf de copt,
- 2 linguri de făină,
- 4 linguri de arahide sărate zdrobite,
- 1 lingură de zahăr
- 2 linguri de pastă de dinți

Utilizare: Amestecați toate elementele într-un recipient până obțineți un amestec compact și omogen. Apoi, formați bile mici și așezați-le în zonele în care ați văzut șoareci. Rozătoarele ar trebui să fie atrase de zahăr și alune. Astfel, veți scăpa de șoareci și șobolani, scriu cei de la santeplusmg.com.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net