Ce soluţii există dacă ţi-ai pierdut toți dinții


    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Numărul celor care au probleme serioase cu dantura şi care ajung, din diverse motive, să rămână cu foarte puţini dinţi sau chiar deloc, este în creştere în ultimii ani. De aceea, specialiştii vin cu soluţii care să îi ajute să îşi înlocuiască dinţii pierduţi şi să aibă în continuare o gură sănătoasă şi un zâmbet perfect.

Soluţiile fixe prin implanturi scad numărul de intervenţii chirurgicale, reduc timpul de aşteptare până la primirea unei lucrări, cresc confortul pacientului şi îi redau acestuia estetica şi funcţionalitatea pierdute prin lipsa dinţilor naturali. Cunoscute sub denumirea de All on 4/6 sau Fast and Fixed, aceste concepte de implantologie aduc soluţii revoluţionare pentru a rezolva situaţiile pierderii tuturor dinţilor de pe unul sau ambele maxilare.

„Prin inserarea a 6 implanturi la maxilarul superior şi 4 sau 6 la maxilarul inferior, cu ajutorul unor sisteme speciale de menţinere se poate obţine o lucrare fixă înşurubată care să restaureze întreaga arcadă edentată. Astfel, pacientul primeşte în locul unei proteze mobile o lucrare fixă care imită dinţii naturali, oferă confort în masticaţie şi vorbire şi creşte semnificativ calitatea vieţii”, explică medic primar Ada Epistatu, doctor în estetică dentară şi competenţă în implantologie. 

Cum se desfăşoară intervenţia  

Intervenţia se desfăşoară după o analiză computerizată a ofertei osului şi o planificare detaliată a fiecărui caz în parte. În cadrul unei singure intervenţii chirurgicale se pot efectua: extracţiile dinţilor irecuperabili, completările de substrat osos prin adiţii, inserarea implanturilor dentare  şi realizarea unei lucrări provizorii în 24 de ore.

„Practic, în 24 de ore după inserarea implanturilor pacientul primeşte şi o lucrare provizorie fixă pentru a se reintegra rapid în mediul social. Lucrarea provizorie este realizată dintr-un material uşor care să nu suprasolicite implanturile şi  să ofere recuperarea esteticii şi a funcţionalităţii pentru o perioadă de 6 luni. Lucrarea finală va fi tot o soluţie fixă, de înaltă precizie pentru un zâmbet puternic, armonios şi de lungă durată”, adaugă medic dentist Cristina Berechet, specialist în parontologie, doctor în ştiinţe medicale. 

Tratament computerizat 

Tratamentul  implanto-protetic computerizat reprezintă un nou concept de restaurare a edentaţiilor, bazat pe o tehnologie de avangardă în implantologie pentru tratamente minim invazive, estetice, eficiente.

Îmbinând informaţiile furnizate de tomografia computerizată cu detaliile oferite de scanarea intraorală sau a modelelor, prin intermediul unei platformei electronice devine posibilă planificarea optimă atât a inserării implanturilor dentare, cât şi a soluţiei protetice personalizate.

Prin planificarea computerizată a intervenţiei se asigură stabilitatea implanturilor şi amplasarea optimă a acestora, ţinând cont atât de oferta osoasă, cât şi de viitoarea restaurare protetică, astfel încât medicul  să poată oferi o soluţie completă  într-o singură etapă clinică.

Carmen Bruma face sport
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
frontB jpg
cub oana roman png
barbat care ii ofera iubitei un buchet de flori de valentines day jpeg
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
Jorge, aici alături de fosta  soţie, Alina, şi de fetiţa lor, Karina, acum în vârstă de 5 ani, pe vremea când formau o familie fericită jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg