De ce este bine să îngheți pastă de dinți! Are utilizări nebănuite

Folosită zilnic pentru igiena noastră bucală, pasta de dinți are și alte utilizări nebănuite. Într-adevăr, poate fi utilă într-un mod complet diferit pentru a rezolva problemele cu care te confrunți zilnic. Vă spunem mai multe în acest articol.

Cu pasta de dinți înghețată poți scoate petele de pe covor. Foto: Click.
Cu pasta de dinți înghețată poți scoate petele de pe covor. Foto: Click.

Pe lângă faptul că este folosită pentru curățarea dinților, pasta de dinți poate fi utlizată și în alte moduri. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă amintiți să o înghețați.

De ce este recomandat să congelați pasta de dinți?

Pasta de dinți congelată este un obicei de origine japoneză. Acesta din urmă constă în umplerea unei tăvi cu cuburi de gheață de silicon cu pastă de dinți, apoi introducerea ei la congelator pentru cel puțin o noapte. Odată ce pasta de dinți a înghețat, pur și simplu desfaceți cuburile și folosiți-le pentru a vă curăța casa. De fapt, le poți folosi frecându-le pe o pată pentru a o îndepărta. Apoi pur și simplu clătiți și uscați zona curățată. Acest sfat este, de asemenea, foarte eficient pentru curățarea petelor de pe covoare.

Pe lângă curățarea petelor, pasta de dinți congelată este foarte eficientă și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute de mâncare, în special de pe plăci. Îl poți folosi pentru a elimina mirosul de pește, de exemplu. Pentru a face acest lucru, pur și simplu frecați un cub de pastă de dinți înghețată pe tablă pentru a o dezodoriza, dar și pentru a o dezinfecta și a scăpa de orice bacterie.

Deși aceste sfaturi sunt eficiente, este important să folosiți o pastă de dinți albă clasică, și nu cele prezentate sub formă de geluri colorate.

Care sunt alte utilizări casnice pentru pasta de dinți?

Pe lângă cuburile înghețate de pastă de dinți, îți poți întreține casa și cu pastă de dinți normală. 

Utilă la îndepărtarea petelor de rugină

Pasta de dinți este eficientă în îndepărtarea petelor de rugină. Pentru a face acest lucru, aplicați puțină pastă de dinți pe pată și frecați-o cu un burete moale sau cu o periuță de dinți veche cu peri moi. Apoi clătiți și uscați. Acest obicei al bunicii poate fi folosit pentru a îndepărta petele de rugină de pe bijuterii, obiecte metalice și chiar de pe haine.

Rosturile de gresie pot fi curățate cu pastă de dinți

Pentru a curăța rosturile de gresie și a le albi, puneți puțină pastă de dinți pe o periuță de dinți veche umedă și frecați rosturile pentru a îndepărta murdăria, apoi clătiți cu apă curată.

Ideală la curățarea ochelarilor

Apa care curge prin robinet este adesea calcaroasă. Acesta din urmă lasă depuneri de calcar pe pahare atunci când sunt spălate manual, în chiuvetă, sau chiar în mașina de spălat vase. Pentru a elimina urmele albe de tartru și a face ochelarii să strălucească, amestecați puțină pastă de dinți și apă călduță într-un lighean, apoi înmuiați ochelarii în el. Lăsați-o să acționeze câteva minute, apoi clătiți bine.

Poți face argintăria să strălucească

Pentru ca obiectele tale de argint să strălucească, fără a le deteriora, pune puțină pastă de dinți pe obiectul în cauză, apoi freacă cu o cârpă moale din microfibră, pentru a nu le zgâria. Clătiți cu apă călduță și uscați bine. Pasta de dinți poate face să strălucească toate obiectele de argint, precum bijuterii sau tacâmuri.

Îndepărtează petele de pe haine

Pasta de dinți este un agent eficient de îndepărtare a petelor pentru îndepărtarea petelor de cerneală sau ruj de pe îmbrăcăminte. Pentru a face acest lucru, întindeți puțină pastă de dinți pe pata încă proaspătă, folosind degetele. Lăsați-l să acționeze câteva minute, apoi frecați pata. Dacă se dovedește a fi mai încăpățânat decât era de așteptat, nu ezitați să repetați operația. În cele din urmă, spălați-vă haina la mașină.

Pasta de dinți înghețată vă va permite să scăpați de petele încăpățânate și de mirosurile neplăcute, fără a fi nevoie să faceți eforturi intense!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net