Este oficial! Populația planetei a ajuns azi la 8 miliarde de oameni

Moment istoric pentru omenire! Începând de azi (15 noiembrie), populația planetei a atins, oficial, pragul de 8 miliarde de locuitori.

În prezent, sunt 8 miliarde de oameni pe planetă (Foto: Shutterstock)
În prezent, sunt 8 miliarde de oameni pe planetă (Foto: Shutterstock)

Citește și: Vreți să trăiți 100 de ani? Iată secretul bătrânilor de pe insula Okinawa

Ultimul miliard a fost adăugat doar în ultimii 12 ani, potrivit National Geographic. De la apariția speciei umane, Homo sapiens, a durat 300.000 de ani până când numărul locuitorilor planetei a ajuns la un miliard. Asta a fost fost în 1804, anul în care a fost descoperită morfina, când Haiti și-a declarat independența față de Franța și când Beethoven și-a interpretat pentru prima dată Simfonia a III-a, la Viena.

Te-ar putea interesa și: Încă o decizie controversată iscă scandal în Polonia. Autoritățile vor să înregistreze toate femeile însărcinate

Vom fi 10 miliarde în 2080

De acum înainte, creșterea va încetini, conform experților. Ar putea dura 15 ani până când vom fi 9 miliarde de oameni pe Pământ, iar 10 miliarde - abia în 2080, arată calculele specialiștilor. În prezent, jumătate din populația lumii este răspândită în doar 7 țări: China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia.

Oamenii de pretutindeni trăiesc mai mult, datorită îngrijirii medicale mai bune, apei mai curate și îmbunătățirilor în salubritate - toate acestea au redus prevalența bolilor. Îngrășămintele și irigațiile au sporit randamentul culturilor și au îmbunătățit nutriția. În multe țări, se nasc mai mulți copii și mult mai puțini mor.

Iată și: Specialiștii avertizează: „Bucureștiul nu va mai putea fi locuit”

Desigur, provocările cu care ne confruntăm pe măsură ce populația lumii continuă să crească sunt, de asemenea, semnificative. Poluarea și pescuitul excesiv degradează oceanele planetei. Fauna sălbatică dispare într-un ritm alarmant, pe măsură ce oamenii distrug pădurile și alte zone sălbatice pentru dezvoltare, agricultură și produse comerciale făcute din copaci. Clima se schimbă tot mai mult, din cauza sistemului energetic global, care este încă alimentat în mare măsură de combustibili fosili.

Vezi și: Terra se încălzește într-un ritm alarmant! Concluziile pesimiste ale reprezentanților ONU

Schimbarea climei a devenit rapid cea mai mare amenințare din istorie. Și asta cu numărul de oameni pe care îi avem deja. Riscurile și oportunitățile boom-ului nostru populațional și criza paralelă a resurselor depind în mare măsură de deciziile pe care omenirea nu le-a luat încă. „Efectele exacte asupra vieții umane viitoare nu sunt cunoscute încă”, a declarat Patrick Gerland, reprezentant al ONU.

Află mai multe despre: Trei metode simple prin care poți proteja natura

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net