Terra se ├«nc─âlze╚Öte ├«ntr-un ritm alarmant! Concluziile pesimiste ale reprezentan╚Ťilor ONU

image

Un studiu alarmant a fost f─âcut ieri public de reprezentan┼úii Organiza┼úiei Na┼úiunilor Unite: planeta se ├«nc─âlze┼čte mai rapid dec├ót s-a crezut. Cercet─âtorii din cadrul Organiza┼úiei Na┼úiunilor Unite au demonstrat c─â ├«nc─âlzirea global─â cu 1,5 grade Celsius va avea loc p├ón─â ├«n 2040.

Terra se ├«nc─âlze┼čte ├«ntr-un ritm accelerat! Ini┼úial s-a estimat c─â acest salt termic uria┼č survenit ├«n era industrial─â va avea loc ├«ntre 2030 ┼či 2050. ├Äns─â ├«n noile calcule, realizate ├«n baza a 14.000 de studii diferite ┼či analizate de 200 de cercet─âtori, s-a observat c─â, p├ón─â ├«n 2040, temperatura global─â va cre┼čte enorm, cu 1,5 grade Celsius. De aceea se face un apel disperat pentru ca toate ┼ú─ârile planetei s─â respecte prevederile Acordului de la Paris, din 2015, ┼či s─â limiteze nivelul de poluare. Studiul a fost realizat de 200 de oameni de ┼čtiin┼ú─â din 60 de ┼ú─âri. ÔÇŁLumea a auzit mesajul, dar nu l-a ├«n┼úeles. Oamenii au ascultat, dar nu au ac┼úionat la timpÔÇŁ, a declarat ├«n cadrul conferin┼úei de ieri cercet─âtorul Valerie Masson-Delmotte, care a declarat ÔÇŁdeclan┼čarea codului ro┼ču pentru omenireÔÇŁ.

image
Cercet─âtorii au declarat ÔÇŁcod ro╚ÖuÔÇŁ de ├«nc─âlzire climatic─â

ÔÇŁDac─â nu vor avea loc imediat ac┼úiuni la scar─â larg─â de reducere a emisiilor de gaze cu efect de ser─â, este imposibil s─â mai putem limita efectele ├«nc─âlzirii accelerate cu 1,5 grade Celsius ├«n urm─âtorii 20 de ani a planeteiÔÇŁ. ├Än 2015, liderii planetei au acceptat prin Acordul de la Paris s─â reduc─â ├«nc─âlzirea global─â cu 1,5 grade Celsius, lu├ónd ca reper finalul secolului XIX, adic─â ├«nceputul erei industriale. P├ón─â ├«n prezent s-a ├«nregistrat o ├«nc─âlzire global─â cu 1,1 grade Celsius.  ├Änaintea declan┼č─ârii incendiilor de vegeta┼úie din Grecia ┼či Turcia, au fost ├«nregistrate temperaturi incredibile de peste 42 de grade Celsius ├«n aceste regiuni. ├Än cazul ├«n care temperatura global─â ├«┼či continu─â trendul ascendent, b─âtr├ónul continent va ├«nt├ómpina cea mai sever─â criz─â din istorie, care se va manifesta prin fenomene meteorologice extreme, apari┼úia de┼čertific─ârii, incendii de vegeta┼úie ┼či ierni geroase ┼či uscate. Cercet─âtorii din cadrul ONU cer liderilor lumii s─â adopte urgent un plan de m─âsuri menite s─â ├«ncetineasc─â procesul de ├«nc─âlzire avertiz├ónd c─â ÔÇŁpeste doi-trei ani poate fi prea t├órziuÔÇŁ.

peter imre corina d─ânil─â jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg