Județul din România care va bubui. Aici se construiește o nouă autostrada ce va lega două regiuni istorice ale țării

Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat recent un progres semnificativ în ceea ce privește construcția Autostrăzii Brașov-Bacău, un proiect de infrastructură vital care va conecta două regiuni istorice ale țării. Această autostradă este esențială pentru integrarea economică și socială a Moldovei cu Transilvania, având o lungime estimată de 164 de kilometri.

Autostradă. Foto: Click.
Autostradă. Foto: Click.

Importanța autostrăzii Brașov-Bacău

Autostrada Brașov-Bacău, cunoscută și sub denumirea de A13, va reprezenta un veritabil „drum al viitorului” pentru regiunile Moldovei și Transilvaniei din România. Proiectul are ca scop principal reducerea timpului de călătorie între cele două regiuni, facilitând accesul rapid și sigur al vehiculelor comerciale și private.

Conform declarațiilor Ministrului Sorin Grindeanu pe rețelele sociale, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat recent contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției acestei autostrăzi. Proiectul este estimat să fie completat în următoarele 24 de luni de către un proiectant român, având la dispoziție fonduri de 81,20 milioane de lei (fără TVA) asigurate prin Programul Transport.

Drumul expres Bacău-Piatra Neamț, un alt proiect vital

În paralel cu Autostrada Brașov-Bacău, se derulează și proiectul Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț, o altă arteră importantă de transport care va facilita legătura directă cu Autostrada Moldovei. Această rută va avea o lungime de aproximativ 51 de kilometri și va tranzita județele Bacău și Neamț.

Detalii despre drumul expres Bacău-Piatra Neamț

Drumul Expres va include:

- 6 viaducte
- 17 pasaje
- 7 poduri
- 2 Spații de servicii
- 1 Centru de întreținere și coordonare
- 5 noduri rutiere: Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Savinești și Nod rutier Piatra Neamț.

Valoarea totală a acestui proiect este estimată la aproximativ 7,69 miliarde de lei (fără TVA). Avizarea indicatorilor tehnico-economici a fost efectuată recent în Consiliul Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor, urmând ca, după aprobarea acestora prin Hotărâre de Guvern, să fie pregătită lansarea în licitație a contractului pentru proiectare și execuție.

Beneficii anticipate

Finalizarea Autostrăzii Brașov-Bacău și a drumului expres Bacău-Piatra Neamț va aduce numeroase beneficii, printre care:

1. Reducerea timpului de călătorie între regiunile Moldovei și Transilvaniei.
2. Creșterea eficienței transportului de mărfuri și persoane.
3. Stimularea dezvoltării economice și turistice în regiunile traversate.
4. Îmbunătățirea siguranței rutiere prin infrastructură modernă și adaptată nevoilor actuale.

Proiectele Autostrăzii Brașov-Bacău și Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț marchează un angajament ferm al autorităților române pentru îmbunătățirea infrastructurii naționale. Aceste inițiative nu doar că vor îmbunătăți conectivitatea internă a României, dar vor și contribui semnificativ la dezvoltarea economică și socială a regiunilor implicate, consolidând astfel unitatea și coeziunea națională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net