Mesajul secret inscripționat pe pantofii prințesei Diana. Ce scria pe talpa încălțărilor pe care le-a purtat în ziua nunții

Ultima actualizare:

Nunta regală a prințului Harry și a lui Meghan Markle nu a fost doar un eveniment memorabil, ci a adus și în prim-plan tradițiile și obiceiurile respectate de membrii familiei regale. Descoperă lucruri mai puțin cunoscute despre nunțile regale, dar și mesajul secret inscripționat pe pantofii prințesei Diana.

Prințesa Diana. Foto: arhiva.
Prințesa Diana. Foto: arhiva.

1. Regina Victoria și tendința rochiilor albe

În epoca victoriană, miresele alegeau rochii în diverse culori, însă totul s-a schimbat odată cu nunta reginei Victoria în 1840. Alegând o rochie albă, regina a lansat tendința rochiilor albe de mireasă, asociind culoarea cu puritatea.

2. Regina Elizabeth și raționalizarea rochiilor

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Regina Elizabeth a primit 200 de cupoane raționale pentru a-și plăti rochia de mireasă. Raționalizarea era încă prezentă în societate, iar familia regală nu făcea excepție.

3. Cele două rochii ale lui Kate Middleton

La nunta sa cu Prințul William, Kate Middleton a surprins purtând două rochii de mireasă. Prima, creată de Sarah Burton de la Alexander McQueen, era de inspirație Victoriană, iar cea de-a doua, mai lejeră, era destinată petrecerii de seară.

4. Tortul devenit tradiție

De la nunta Reginei Victoria din 1840 și până în prezent, toate nunțile regale britanice au avut în meniu același tip de tort cu fructe. A devenit o tradiție durabilă în timp.

5. Obiceiul din buchetelor de flori pentru miresele regale

Prințesa Victoria a introdus în 1840 obiceiul de a include o creangă de mirt în buchetul de mireasă. De atunci, fiecare mireasă regală a continuat această tradiție simbolică.

6. Trena uriașă a prințesei Diana

Trena purtată de Prințesa Diana în ziua nunții a avut o lungime impresionantă de peste 7 metri, făcându-o cea mai lungă din istoria regală, scrie Adevărul. 

7. Mesajul secret de pe pantofii Prințesei Diana

image

Pantofii purtați de Prințesa Diana au avut un detaliu subtil și romantic: literele C și D (pentru Charles și Diana) inscripționate cu o inimă deasupra lor. Un mesaj discret, dar plin de semnificație.

8. Tradiția care aduce noroc unei mirese

În ziua nunții, Prințesa Diana a respectat tradiția purtând "ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru", un ritual ancestral care aducea noroc miresei.

Nunțile regale sunt pline de simboluri și tradiții care adaugă farmec și semnificație evenimentelor. Descoperă întreaga poveste din spatele acestor ceremonii grandioase și află mai multe despre secretele regale care fascinează lumea întreagă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net