De ce ajunsese prințesa Diana piele și os. Totul s-a întâmplat după ce Charles a jignit-o în public

Detalii despre prințesa Diana ies la iveală și acum, la aproape 26 de ani de la moartea acesteia. Prințesa avea multe complexe de ordin fizic și încerca tot timpul să mascheze trăsăturile despre care credea că o dezavantajau. Chiar prințul Charles se pare că era cel care deseori o făcea „dolofană". 

Prințesa Diana împreună cu Prințul Charles Foto: Getty Images
Prințesa Diana împreună cu Prințul Charles Foto: Getty Images

Deși serialele și filmele despre viața Dianei conțin adesea o doză mare de senzaționalism (scena din „Spencer” cu Lady Di intrând într-un uriaș frigider la Sandringham e pură ficțiune), nu mai e un secret de ani buni că regretata prințesă suferea de tulburări alimentare.

Prințesa Diana a fost onestă cu problemele prin care trecea, vorbind deschis despre acestea chiar și în controversatul interviu luat de jurnalistul BBC Martin Bashir în 1995.

„Soțul meu și-a pus mâna pe talia mea și a spus: Oh, cam dolofan aici, nu-i așa? și asta a declanșat ceva în mine”, dezvăluia Diana. Confesiunea apare în cartea din 1992, „Diana: Her True Story”, scrisă de autobiograful Andrew Morton.

Prințesei Diana îi era frică să ceară o a doua porție

Dezvăluiri despre obiceiurile alimentare și preferințele Dianei au fost făcute și de Darren McGrady, bucătarul ei personal. Acesta a gătit pentru familia regală britanică timp de 11 ani, începând din 1982, și s-a mutat în 1993 la Palatul Palatul Kensington, fiind bucătarul personal al prințesei până la moartea acesteia, în august 1997. 

Cinele erau atât de formale, spunea bucătarul, încât Prințesei Diana îi era prea frică să ceară o a doua porție când lua masa cu Regina Elisabeta a II-a, așa că deseori ea cobora în bucătărie după cină și cerea porții suplimentare.

Prințesa Diana suferea de o boală

Diana a devenit mult mai relaxată când nu a mai fost nevoită să participe la mesele regale fastuoase și s-a mutat la Kensigton: își lua adesea prânzul cu McGrady și cu ceilalți angajați din bucătărie și prefera să mănânce mai devreme seara, deoarece se trezea dimineața devreme, în jur de 6 sau 7.

Din respect pentru prințesă, fostul ei bucătar a evitat să vorbească despre perioada în care aceasta s-a luptat cu bulimia, rezumându-se la a spune că cererile ei culinare erau frecvente, dar și-a amintit cu bucurie de momentul în care Diana a decis să mănânce sănătos.

Singura carne consumată de prințesă era mielul 

Într-o zi, Diana i-a cerut lui Darren McGrady să aibă grijă câte grăsimi și carbohidrați include în preparatele lui, iar acesta a aruncat cartea de rețete pe care a folosit-o la Palatul Buckingham.

După ce și-a schimbat stilul de viață, Prințesa Diana a încercat lucruri noi, care să o ajute să trăiască sănătos. Era adepta sucurilor naturale, iar dieta includea foarte mult pește. Diana refuza să mănânce orice carne roșie: singura pe care o consuma era mielul. Nu a mâncat niciodată carne de vită, a mai dezvăluit bucătarul. Desertul preferat al Dianei erau clătitele japoneze.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net