Metoda care ajută insomniacii să adoarmă instant. A fost folosită de militarii din Al Doilea Război Mondial

Cu siguranță știm cu toții cât de dificile ne pot fi zilele, atunci când nu dormim suficient. Ei bine, se pare că există o tehnică specială pentru a adormi rapid, folosită de către armata americană încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Această metodă ne poate ajuta să adormim în mai puțin de 5 minute!

Insomnia ne poate provoca probleme grave de sănătate / foto: Shutterstock
Insomnia ne poate provoca probleme grave de sănătate / foto: Shutterstock

Insomnia este o problemă extrem de dificilă, de care foarte multă lume se lovește, fie periodic, fie în fiecare noapte. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, există o metodă specială, folosită de către armata americană, care ne poate ajuta să adormim în doar câteva minute. Acest truc a devenit public de abia în anul 1981, când antrenorul american de atletism, Lloyd Bud-Winter, a scris despre el în cartea sa, intitulată „Relaxează-te și câștigă: Championship Performance”.

Recent, utilizatorul de pe TikTok, „mindbrainbodylab”, a popularizat din nou metoda. „Imaginează-ți un scaner care coboară pe tot corpul tău, începând chiar de sus. Relaxează-ți mai întâi fiecare mușchi al feței, inclusiv obrajii și limba. Desfaceți maxilarul și respirați încet și adânc”, ne sfătuiește acesta. „În continuare, cel care vrea să adoarmă ar trebui să se concentreze pe relaxarea mușchilor din umeri, brațe și mâini, „imaginându-și fiecare bucată și mușchi al corpului relaxându-se”, mai spune în videoclip, conform sursei citate.

Trucul pentru a adormi în doar câteva minute

Utilizatorul TikTok mai spune că este foarte important să respirăm adânc și să ne relaxăm pieptul și stomacul, iar apoi să facem același lucru și cu mintea noastră. „Imaginează-ți că te relaxezi din ce în ce mai mult în timp ce stai acolo în pace și calm. De obicei, adorm înainte de a ajunge la picioare”.

Iar această metodă se pare că ar avea ceva legitimitate, potrivit doctorului Alex Dimitriu, fondator al Menlo Park Psychiatry&Sleep Medicine, din statul California. „Această metodă de a adormi poate fi cu siguranță utilă. Relaxarea mușchilor începând din partea de sus a corpului, împreună cu concentrarea asupra respirației profunde, pot fi ambele o modalitate eficientă de a crește relaxarea și de a reduce gândirea”, a spus acesta.

Cu toate acestea, alți specialiști ne spun că nu există o metodă sigură, dovedită științific, pentru a adormi pe loc, iar trucuri de acest gen pot să nu funcționeze pentru toată lumea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net