Miliarde de oameni îi cunosc vocea, dar nimeni nu îi știe numele! Povestea incredibilă a femeii care a devenit vocea lui Siri

Deja cei mai mulți dintre noi am auzit vocea lui Siri, fie chiar pe telefoanele noastre, ori pe cele ale prietenilor noștri. Însă, poate că nu mulți dintre no știu că acest asistent virtual vorbește cu vocea unei persoane reale, care nici nu a știu că vocea ei urma să fie folosită în acest scop, atunci când a pășit în studioul de înregistrări!

Susan Bennett, vocea lui Siri
Susan Bennett, vocea lui Siri

Cei dintre noi care au folosit Siri, asistenul virtual al celor de la Apple, sau chiar și Google Voice, ori Google Maps, cu siguranță vom recunoaște această voce. Însă, nu mulți oameni știu că vocea lui Siri aparține unei persoane reale, pe nume Susan Bennett, care a înregistrat o serie de replici neobișnuite cu ani înainte ca Siri să fie anunțat public.

La acel moment, femeia din Statele Unite, un muzician care lucra în anul 2005 la Doppler Studios, un studio de înregistrări în Atlanta (statul Georgia), nici nu a știu pentru ce înregistra liniile bizare care i-au fost înmânate

Iar chiar și faptul că Bennett a ajuns în această poziție a fost o coincidență! Actorul care trebuia să înregistreze liniile nu a mai ajuns la studio, iar cum Bennett deja se afla acolo, a fost selectată pentru acest proiect. 

Nu a știu că avea să devină vocea lui Siri

Bennett a înregistrat în studioul din Atlanta în iulie 2005, vreme de patru ore pe zi. Apoi, în următoarele patru luni, a fost înregistrată citind cărți în care erau scrise diverse adrese, ori orașe. 

„Nimeni care nu lucra în domeniu, nimeni care nu era inginer, sau care nu lucra deja la Siri, nu știa unde aveau să fie folosite (n. r. - înregistrările)”, a spus Bennett. După ce Apple a cumpărat înregistrările de la studio, Susan a devenit vocea lui Siri.

„A fost o lecție de viață”

Asistenul Apple s-a lansat pe 4 octombrie 2011, iar un actor alături de care a lucrat în trecut i-a trimis un mesaj lui Bennett, în care îi spunea că i-a recunoscut vocea în noul produs Apple.

„A fost o lecție de viață, deoarece am fost îngrozită atunci când am aflat că eram Siri și eram folosită în milioane de telefoane. A fost un risc pentru cariera mea de actor, deoarece dacă toți îm cunosc deja vocea, pot să nu mai fiu angajată în diverse proiecte”, a spus Bennett.

Din păcate, Susan Bennett nu a primit niciun ban de pe urma acestui proiect, iar avocatul pe care l-a angajat i-a spus că tot ce poate face este să se bucure de faima pe care o are. După câțiva ani, Apple nu a mai folosit vocea originală a lui Siri, însă Bennett nu știe precis când și de ce s-a efectuat schimbarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpeg
Barbu Lautaru
nepalezi (2) png
mucegai jpg
1  lucrari aglomeratie autostrada soarelui jpeg
muraturi depositphotos1 jpeg
Unde te poți angaja, în București, după absolvirea cursurilor acreditate de manichiură și pedichiură jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net