O nouă aberație imobiliară din Cluj: apartament fără geamuri, dar cu centrală pe gaz!
Ofertele imobiliare absurde par să se întreacă, în ultimele luni, în Cluj Napoca, un paradis în materie de proprietăți scoase la vânzare sau oferite spre închiriere.
Locuința din subsol, ultima „modă”
Astfel, în Cluj a apărut garsoniera cu WC în bucătărie sau cu cadă sub pat! Nu este o glumă, iar prețurile nu sunt cele mai mici pentru asemenea improvizații imobiliare. Ultima oferă care a atras atenția presei locale este apartamentul-buncăr!
Este vorba despre o veritabilă „modă”, cea a locuințelor imrpvizate în subsolurile blocurilor, acolo unde ar fi trebuit să existe boxe pentru depozitare sau parcări. Nicidecum aceste spații nu sunt optime pentru locuit, în condiții sigure și sănătoase.
Citește și: Căsuță de 22 de metri pătrați, închiriată cu 3.500$ pe lună. Nu e în Cluj!
Publicația locală Știri de Cluj a identificat, printre ofertele recente active, apartamentul-buncăr! Este amenajat într-un subsol de bloc, nu dispune de ferestre, dar e proaspăt renovat și are centrală termică pe gaze! Reporterii publicației au discutat cu vecinii din bloc și așa au aflat că spațiul e amplasat la nivelul -2 și că au existat și scurgeri de gaze.
„Ambele spații sunt ”racordate” la toate utilitatile: apă, canalizare, gaz și electricitate. În bloc, în săptămâna aceasta au fost sesizări pentru scurgeri de gaze. În urma sesizarii către administrație, am primit un telefon de la domnul proprietar sa imi spuna ca el are doar boxe și că totul este construit cu firma autorizată și că este normal ca în garaje să existe gaz pentru încălzire, iar instalația de racordare la apa menajera este autorizata. Acesta susține ca administrația blocului știe de situație și că a aprobat aceste lucrări. Dacă centrala termica are ieșirea sub scările de la intrarea în imobil, înseamnă ca acestea trec prin spațiu tehnic de la -1 care este proprietatea administrației. Bransati probabil cu apa menajera in pluvial și de acolo în Somes. Aceștia acum încearcă să acopere urmele”, a explicat un locatar pentru sursa citată.
Vezi și: Un clujean și-a tapetat blocul cu panouri fotovoltaice, pentru a fenta factura la curent
Conform acestora, legea presupune ca pentru montarea unei centrale pe gaz să existe o suprafață vitrată, adică geam, și, bineînțeles o aerisire, pentru a evita acumularea de gaze.
De asemenea, aceeași publicație a atras atenția asupra unui alt potențial pericol. Pe un grup de chiriași, din Cluj, a fost reclamat un individ care se prezenta ca fiind proprietarul unor spații de închiriat, bănuit că ar fi încercat să atragă fete singure prin intermediul unor oferte imobiliare false.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!