Orașele care pot dispărea până în 2030. Omenirea, la un pas de dezastru

Consecințele încălzirii globale pot, foarte ușor, marca finalul umanității, cel puțin în modul în care a fost organizată până acum. Odată cu secete tot mai dese, dispariția tot mai multor animale, cât și răspândirea diverselor boli tropicale în regiunile mai reci, poate veni și finalul națiunilor și al sistemului economic actual. Iar prima victimă a schimbărilor pot fi unele orașe importante de pe glob.

Miami poate fi scufundat până în 2030 / foto: Freepik
Miami poate fi scufundat până în 2030 / foto: Freepik

Lăsate la voia întâmplării, schimbările climatice pot duce la consecințe mult mai grave decât ne-am putea închipui, iar odată ce situația rămâne nerezolvată, nu este deloc exclus să ne confruntăm cu finalul umanității, cel puțin în modul în care națiunile și economiile de astăzi sunt organizate. Fie că vorbim despre extincția a nenumărate specii de animale, împrăștierea diverselor boli tropicale în regiunile (care până acum erau) mai reci, viitorul nu arată deloc prea bine.

Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la atlas-geografic.net, primele victime ale schimbărilor climatice pot fi unele dintre cele mai importante orașe de pe glob. Datorită topirii ghețarilor, mările cresc într-un ritm îngrijorător, iar mai multe orașe de coastă pot fi pierdute complet sub ape, până în anul 2030.

Orașele care pot dispărea de pe hartă până în 2030

Prima metropolă de pe această listă este Veneția, fără doar și poate unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Conform oamenilor de știință, o creștere de doar 50 de cm a nivelului apei este îndeajuns pentru ca faimoasa Piață San Marco să fie scufundată. Nici capitala Thailandei, Bangkok, nu scapă de dezastru. Potrivit celor mai multor estimări, o mare parte din oraș va fi sub ape, până în 2030.

Basra, unul dintre cele mai vechi și importante orașe din Irak este în mare pericol de a se scufunda. Situat în sudul țării, solul mlăștinos și creșterea nivelului apelor pot însemna finalul acestei cândva mari metropole. Miami și New Orleans, amândouă din Statele Unite, ambele de o importanță crucială pentru economia țării, pot fi complet scufundate în următoarele decenii.

În India, guvernul deja caută soluții urgente pentru salvarea orașului Calcutta, care poate fi complet sub ape până în 2030. Iar din Europa, un alt oraș într-un pericol major de a fi acoperit de ape este Amsterdam.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net