Orașul unde se va construi cel mai mare aquapark din România. Investiția depășește 30 de milioane de euro

Primăria municipiului Beiuș, oraș situat în județul Bihor, pregătește terenul pentru o atracție turistică de amploare - cel mai mare aquapark din țara noastră. Investiția, care depășește suma de 30 de milioane de euro, este finanțată prin Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027 și promite să revoluționeze peisajul recreativ al zonei.

În Beiuș se va construi cel mai mare aquapark din România.
În Beiuș se va construi cel mai mare aquapark din România.

Proiectul va avea o capacitate maximă de 900 de persoane

Proiectul va ocupa o suprafață impresionantă de 50.000 de metri pătrați și va avea o capacitate maximă de 900 de persoane. Durata estimată a construcției este de 36 de luni, după care Beiușul se pare că va fi dotat cu o destinație de agrement de excepție.

Scopul acestui proiect ambțios este de a crește atractivitatea municipiului Beiuș și a județului Bihor, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a întregii regiuni Nord-Vest. În plus, aquapark-ul va utiliza resursele turistice naturale ale zonei, îmbinate cu elemente de potențial recreativ și de loisir urban, pentru a oferi o experiență memorabilă vizitatorilor.

Pentru încălzirea și climatizarea parcului se va utiliza energia geotermală

Conform proiectului, complexul de agrement va avea o capacitate de 900 de persoane în timpul verii și 300 de persoane în timpul iernii. O soluție inovatoare pentru încălzirea și climatizarea parcului este utilizarea energiei geotermale, o resursă regenerabilă locală de care municipiul Beiuș dispune în mod natural.

Parcul acvatic va genera 32 de locuri de muncă

Administrația Domeniului Public Beiuș va fi responsabilă de operarea și întreținerea investiției. Se estimează că parcul acvatic va crea 32 de locuri de muncă, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a comunității locale.

Construcția celui mai mare aquapark din România în municipiul Beiuș promite să transforme această destinație de vacanță într-un punct de atracție major pentru turiști, oferindu-le o experiență recreativă de neuitat în mijlocul naturii, la poalele munților și în apropierea izvoarelor termale. 

image
image
image
image
image
image
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net