Povestea interzisă de dragoste dintre doi scriitori faimoși ai României. Cum a putut o blondă superbă să se îndrăgostească de un bărbat scund și surd: „Niciodată nu va şti omul ăsta cât rău mi-a făcut””

Cella Serghi s-a îndrăgostit de scriitorul Camil Petrescu la doar 18 ani, dar iubirea ei nu a fost împărtășită. El era un bărbat scund și surd, iar ea o tânără frumoasă, atrasă iremediabil de el.

Cella Seghi și Camil Petrescu / foto: arhiva Adevarul
Cella Seghi și Camil Petrescu / foto: arhiva Adevarul

Deși povestea lor de dragoste nu s-a concretizat, neîmplinirea sentimentală a Cellei s-a transformat într-o sursă de inspirație pentru operele sale literare.

Prima întâlnire dintre Camil Petrescu și Cella Seghi

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în 1927 la Ștrandul Kiseleff din București. Cella era o tânără absolventă de liceu, dornică să urmeze o carieră în Drept, iar Camil Petrescu un scriitor serios, preocupat de lumea din jurul lui.

Cu toate că ea s-a îndrăgostit la prima vedere, scriitorul nu i-a acordat multă atenție. Abia un an mai târziu, după ce Cella devenise studentă la Drept și se căsătorise, Camil a manifestat un interes mai mare pentru soțul ei, inginerul Alfino Seni, în căutare de informații pentru lucrările sale. Însă, Cella s-a îndrăgostit și mai puternic de Camil.

În ciuda sentimentelor sale, Camil nu a dat curs relației. Cella și-a dedicat viața încercând să fie în preajma lui, devenindu-i sfătuitoare și însoțindu-l în diverse locuri.

Relația lor nu a fost să fie

Deși el părea uneori aproape de ea, iar alteori distant și ironic, relația lor nu a evoluat. Camil o alinta cu porecla "Moft", însă acest joc de apropiere și distanțare nu a condus la o iubire împlinită. Cella a continuat să-l iubească, iar iubirea ei neîmpărtășită s-a reflectat în creațiile literare.

„Niciodată nu va şti omul ăsta cât rău mi-a făcut. Am rămas cu un dor. Cum să-ţi explic? Neliniştea mea...”. Sunt vorbele triste ale Cellei Serghi, femeia pentru care cuvintele dor, nelinişte şi iubire au fost sinonime toată viaţa cu numele scriitorului Camil Petrescu.

Primul roman al Cellei, Pânza de păianjen, a fost citit de Camil, care i-a recunoscut talentul, deși a criticat aspecte tehnice ale scrierii. Relația lor a rămas una de prietenie și sprijin intelectual. Cella a continuat să scrie, inspirată de iubirea neîmplinită pentru Camil Petrescu, iar cariera ei literară a înflorit.

Citește continuarea pe Adevarul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nepoții Regelui Suediei profimedia 0947513002 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jasmine larsen rapunzel instagram jpg
nasterea domnului jpg
dimitrie tomozei captura video jpg
cafea turceasca istock jpg
Pahar pahare vin alcool FOTO Shutterstock
irene ghica şi errol flyn foto profimedia
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
Ţările române la sfârşitul domniilor fanariote. FOTO www.wikipedia.org
image
actualitate.net
image
actualitate.net