Primele imagini video cu accidentul mortal de la Pasajul Unirii! Așa s-a proptit autocarul în barieră

Ultima actualizare:

Accidentul mortal produs la intrarea în Pasajul Unirii, din București, este unul dintre subiectele care au adus tristețe cu ocazia acestor sărbători de iarnă. Produs în urmă cu trei zile, vineri, 23 decembrie, impactul dintre un autocar plin cu turiști greci și bariera cu limitator de înălțime a dus la decesul unei persoane.

Plafonul autocarului, strivit de bariera ignorată de șoferul grec. Foto: Inquam
Plafonul autocarului, strivit de bariera ignorată de șoferul grec. Foto: Inquam

Au fost emise tone de teorii și vina a fost împărțită de public, în toate direcțiile. Ceea ce toată lumea a așteptat a fost materialul video surprins de camerele de supraveghere, care arată clar traseul și comportamentul șoferului grec. 

Camerele de supraveghere din zona Unirii au înregistrat vineri momentul impactului dintre autocarul cu turiști greci și limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii, transmite Adevărul. În imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere video de la intrarea în pasaj se vede clar cum autovehiculul a agățat bara cu plafonul, iar limitatorul de fier s-a prăbușit aproape instantaneu peste autocar.

Citește și: Culiță Sterp a comis un accident rutier mortal: „Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat!”

Reamintim că un grav accident rutier a avut loc la Pasajul Unirii, pe 23 decembrie, după ce un autocar cu persoane de cetățenie greacă a agățat limitatorul de înalțime de la intrarea în tuinel, în timp de circula pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Din păcate, o persoană a decedat.

24 dintre cei 47 de pasageri erau din Larissa, 17 din Salonic și restul din Volos, de unde a pornit autocarul spre România. Se aflau la doar câteva minute distanță de destinația finală pentru vacanța de Crăciun. Sora bărbatului de 55 de ani care a murit îl contactase pe acesta cu puțin timp înainte de incidentul fatal.

Vezi și: Urmărit de Poliție, Culiță Sterp s-a ascuns într-o toaletă, în parc, după accident

Victima lucra de mulți ani la o firmă de construcții din România. La întoarcerea sa în Larissa, a vrut să facă o excursie de Crăciun, pregătită pe post de cadou pentru soția sa, care este acum spitalizată în urma impactului. „Am luat legătura cu nora mea vineri la ora 13.10 și mi-a spus: suntem pe cale să ajungem la hotel (...) Am aflat complet întâmplător de la un prieten de-al meu. Nora mea a fost devastată, nu știa de fratele meu. Iar cei de la birou nu ne-au sunat niciodată pentru nimic", a spus sora victimei. 

Șoferul grec a fost audiat de către polițiștii de la Brigada Rutieră din București. Acesta le-a spus oamenilor legii că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înainte de intrarea în pasajul Unirii, lucru . Șoferul nu a oferit mai multe detalii despre traseul său, însă presa din Grecia susține că autocarul a plecat la drum cu doi șoferi, însă în orașul Salonic unul dintre aceștia ar fi coborât din cauza unei toxiinfecții alimentare. Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au adunat toate probele de la fața locului, inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins tragicul accident. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net