Reguli dure în avion. Obiectele care ne pot face să ne pierdem bagajul de mână! Sunt interzise și ne pot crea o mulțime de probleme

Nenumărați români circulă cu avionul în fiecare an, iar mai toți dintre aceștia ajung la destinație fără să întâmpine nici cea mai mică problemă. Însă, un detaliu minor, pe care mulți dintre noi nici măcar nu îl știm, poate să ne strice planurile de călătorie! Este vorba despre anumite obiecte interzise, care nu trebuie puse niciodată în bagajul de mână!

Anumite obiecte sunt interzise în bagajul de mana / foto: Shutterstock
Anumite obiecte sunt interzise în bagajul de mana / foto: Shutterstock

Atunci când mergem cu avionul, poate că mulți dintre noi nu ne gândim cu prea multă atenție la simplul bagaj de mână. Însă, membrii echipajului, cât și angajații aeroportului, cu siguranță că se gândesc cu foarte multă atenție la acest obiect atât de minor.

Iar anumite obiecte, unele dintre ele destul de surprinzătoare, sunt interzise, așa că dacă le avem în bagajul de mână, acesta va fi confiscat! Desigur, până să ajunge, la obiecte interzise, trebuie să știm că există și cerințe în legătură cu mărimea și greutatea acestui bagaj!

Ce mărime trebuie să aibă bagajul de mână

În principiu, companiile low-cost doresc ca bagajul de mână să aibă maxim 10 kg, cât și dimensiuni de 55 x 40 x 20 cm. O companie precum Wizzair cere pasagerilor ca bagajul lor de mână să nu depășească 10 kg, iar mărimea maximă acceptată este de 40 x 30 x 20 cm.

În același timp, românii care zboară cu Ryanair trebuie să știe că această companie va accepta un bagaj de mână de 55 x 40 x 20 cm, dar și un bagaj mic, cu mărimea maximă de 40 x 20 x 25 cm. Aceste dimensiuni și greutăți maxime sunt bine de știut, deoarece dacă bagajul nostru le depășește, nu ne va fi permis să îl păstrăm.

Ce obiecte sunt interzise în bagajul de mână

În primul rând, după cum ne putem imagina, nu putem avea în bagajul de mână obiecte ascuțite, cum ar fi cuțite, bricege, lame de ras, sau foarfece. Obiectele sportive, sau de uz personal, cum ar fi patine cu rotile, sau schiuri, sunt, de asemea, interzise.

Armele, muniția, substanțele inflamabile, cât și uneltele, sunt, evident, interzise. De asemenea, lichidele trebuie depozitate în sticle ce nu depășesc 100 ml, cât și într-o pungă transparentă de maxim un litru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net