Vine potopul! Județele din România unde vor fi furtuni puternice. După o vară toridă, temperaturile scad dramatic în mai multe zone ale țării

Meteorologii vin cu vești bune pentru românii care s-au săturat de căldură! Temperaturile vor începe, în sfârșit, să scadă, însă există și o parte proastp! ANM a emis un Cod galben de averse însemnate semnficiativ, din această seară de la ora 23:00, până mâine la 15:00.

Cod galben de ploi în două județe
Cod galben de ploi în două județe

Codul emis de către Administrația Națională de Meteorologie urmează să fie valabil în județele Galați și Tulcea, unde, începând de astăzi, de la ora 23:00 și până mâine la 15:00, ploile urmează să facă probleme.

Aversele urmează să fie însemnate cantitativ, iar mai ales datorită acumulării, locuitorii din aceste județe urmează să se confrunte cu cantități de apă cuprinse între 15 și 24 l/mp, dar și, izolat, între 30 și 40 l/mp.

ANM ne mai spune că în această săptămână maximele nu ar trebui să mai treacă de pragul de 30 - 31 de grade, iar ploile își vor face apariția mai ales în partea estică a țării. În Carpații Orientali, cât și în Dobrogea, pot exista, izolat, ploi torențiale cât și descărcări electrice.

Se răcește vremea în România

În Banat, maximele vor fi cuprinse între 30 și 32 de grade în perioada dintre 5 și 10 septembrie. Însă, în următoarele 5 zile, vremea va continua să se răcească, iar maximele nu vor mai depăși 25 de grade. În plus, între 11 și 15 septembrie este posibil ca ploile să se facă simțite din plin în această zonă.

O răcire ușoară va fi și în Transilvania, iar între 5 și 10 septembrie maximele vor fi în jurul valorii de 28 de grade. Însă, până pe 15 septembrie, acestea vor coborî din nou și nu ar trebui să mai depășească 24 de grade.

Temperaturile vor scădea de la o zi la alta

În Moldova, de pe 5 și până pe 15 septembrie media maximelor va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade Celsius. Ploile ar trebui să dea bătăi de cap locuitorilor din zonă între 12 și 15 septembrie.

În același timp, în Muntenia, maximele vor fi de aproximativ 30 de grade, între 5 și 10 septembrie. Apoi, ele vor scădea ușor, astfel că pe 15 septembrie valorile din termometre nu ar trebui să mai treacă de 29 de grade. Și aici vom avea parte de ploi, între 11 și 15 septembrie.

La munte, maximele vor fi de aproximativ 20 de grade, între 5 și 10 septembrie. Vremea se va mai răci în zilele următoare, astfel că pe 15 septembrie putem avea maxime chiar și de numai 15 grade. Există o probabilitate mare de ploi de-a lungul acestei întregi perioade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net