Greșeala pe care o fac multe gospodine. Când trebuie puse murăturile, de fapt, pentru a rezista mai bine peste iarnă

Deja am ajuns în prinele zile de toamnă, iar pentru gospodinele din țara noastră, această perioadă din an vine la pachet cu momentul în care vor pregăti murăturile. Aceste produse tradiționale sunt iubite de-a lungul întregii țări, însă momentul în care le punem în borcane poate fi mult mai important decât am crede!

Momentul în care punem murăturile este foarte important
Momentul în care punem murăturile este foarte important

Atunci când vine vorba despre pregătitul murăturilor, mulți dintre noi avem grijă să cumpărăm ingrediente de cea mai bună calitate, sau să nu uităm să folosim și anumite condimente speciale, sau ingrediente mai rare, care pot da murăturilor un gust mai bun.

Însă, nu trebuie să uităm că până și momentul în care le punem în borcan poate fi extrem de important, pentru calitatea acestora! Temperatura este foarte importantă pentru murături, așa că acestea trebuie puse într-un moment care ne poate asigura un proces de fermentare mai eficient!

Când trebuie puse murăturile pentru a fi mai delicioase ca oricând

Mai precis, momentul ideal din an pentru a pregăti murăturile pentru iarnă este între luna septembrie și octombrie. Cu alte cuvinte, deja trebuie să începem să cumpărăm ingredientele necesare, deoarece deja începem să înaintăm în luna septembrie!

Murăturile vor începe să fermenteze mai repede dacă temperaturile din jur sunt mai ridicate, așa că trebuie să ținem cont și de acest lucru. Odată ce vremea se va mai răci, nu trebuie să uităm să începem să pregătim murăturile pentru iarnă.

Murăturile vor fermenta mai repede din cauza temperaturilor ridicate

Desigur, există și o întrebare constantă atunci când vine vorba despre murături: le vom pune în oțet, sau în saramură?

Saramura este opțiunea mai veche, așa că dacă ne dorim un gust mai tradițional, aceasta este varianta la care ar trebui să apelăm. În plus, procesul de fermentare naturală va produce și anumite probiotice utile sănătății noastre. Cu toate acestea, un motiv pentru care putem fi tentați să apelăm la oțet este faptul că acesta este o variantă mai rapidă pentru murături.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fericire jpg
horoscop 4 august jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
piure de cartofi freepik jpg
horoscop jpg
petre roman mineriada jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
FotoJet (4) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net