Schimbare majoră în supermarketurile din țară! Milioane de români vor beneficia de noile reguli

O stare bună de sănătate este crucială pentru o viață fericită și eficientă, iar Guvernul a decis să vină în ajutorul părinților pentru a asigura o dietă mai sănătoasă pentru copiii din țara noastră. Un nou proiect de lege a fost deja aprobat în Camera Deputaților, iar potrivit acestuia, părinții care merg cu cei mici la cumpărături pot plăti la case de marcat speciale, unde nu vor fi dulciuri pline de zahăr.

Dulciurile pot dispărea de la casele de marcat / foto: Shutterstock
Dulciurile pot dispărea de la casele de marcat / foto: Shutterstock

Niciunul dintre noi nu poate nega faptul că, indiferent cât de mult succes avem de-a lungul vieții, fără o sănătate bună, nu ne vom putea bucura niciodată de norocul nostru. Ei bine, se pare că Guvernul țării noastre înțelege foarte bine acest lucru, iar acum vine în ajutorul părinților, pentru a asigura o dietă sănătoasă copiilor. Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, un nou proiect de lege dorește ca familiile care vin la cumpărături cu cei mici să poată plăti la case de marcat speciale, unde nu vor fi produse nesănătoase, pline de zahăr.

Se pare că acest proiect de lege deja a trecut de Camera Deputaților, iar când, sau dacă, va fi pus în practică, va însemna că sucuri, ciocolată, sau orice alte ducliuri pline de zahăr nu vor mai fi în apropierea caselor de marcat dedicate părinților care vin la cumpărături cu cei mici. Se pare că undeva în jur de 4.000 de supermaketuri din țară vor fi afectate de această lege. Desigur, asta nu înseamnă că asemenea produse vor dispărea din magazine, ele vor rămâne la raioanele obișnuite, ca până acum.

Proiectul de lege care interzice dulciurile lângă casele de marcat

Nutriționiștii ne sugerează ca regulă generală atunci când ne gândim ce dulciuri să cumpărăm, să avem grijă ca zahărul să nu se numere printre primele 3 ingrediente menționate pe ambalaj. Motivul este că, în general, ordinea ingredientelor depinde de ponderea în care se găsesc în produs, iar, cu cât zahărul este mai sus în listă, cu atât mai mare este cantitatea acestuia.

După cum știm cu toții, consumul excesiv de zahăr este extrem de dăunător pentru sănătatea noastră.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net