Statuie de 200.000 de euro, distrusă pentru o poză. Autoritățile sunt în căutarea făptașilor

Ultima actualizare:

Un incident uluitor și trist a avut loc în Italia, unde un grup de turiști din Germania a distrus o statuie veche de 150 de ani, operă a faimosului artist Enrico Butti. Motivul? Turiștii au vrut să își facă poze cât mai unice, iar statuia a fost răsturnată de pe soclul pe care stătea. Aceasta este evaluată la 200.000 de euro, iar autoritățile încearcă să dea de urma făptașilor.

Turiștii au distrus statuia pentru o poză / foto: Twitter
Turiștii au distrus statuia pentru o poză / foto: Twitter

Accidentele se pot întâmpla oricând, dar atunci când rațiunea cea mai elementară ne lipsește, vom vedea că numărul acestora va crește semnificativ. Iar un astfel de accident are în prim plan un grup de tineri turiști germani, care au distrus o statuie veche de 150 de ani, doar de dragul unei poze. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, statuia, denumită „Domina”, era opera artistului italian Enrico Butti, aceasta având o valoare estimată de 200.000 de euro.

Ea se afla într-o vilă din nordul Italiei, iar tinerii turiști care vizitau acest obiectiv au dorit să posteze poze cât mai impresionante pe rețelele de socializare, în cele din urmă, impresionând doar autoritățile, cu distrugerea statuii. Se pare că 2 dintre turiști au sărit în fântâna în mijlocul căreia era statuia, îmbrățișând-o, în timp ce altul a împins-o cu un băț, potrivit managerului Vilei Alceo, Bruno Golferini. Incidentul s-a produs luni, iar deși bărbatul a depus plângere la poliție împotriva grupului de 17 turiști germani, aceștia deja părăsiseră Italia.  

Restaurarea statuii va fi foarte dificilă

Conform informațiilor, se pare că restaurarea statuii va fi un proces extrem de dificil, iar inclusiv faianța fântânii a fost afectată, în locul impactului cu opera de artă. Din fericire, momentul în care statuia este distrusă a fost surprins pe camerele de luat vedere, iar autoritățile sunt în căutarea făptașilor.

Aceasta ar fi valorat undeva în jur de 200.000 de euro, iar autoritățile din Italia fac tot posibilul pentru identificarea turiștilor, pe care vor să îi pună să plătească daunele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net