Temperatura la care apa de băut devine periculoasă. Medicii trag un semnal de alarmă!

Vara este o perioadă dificilă pentru multă lume, fie din motive de sănătate, ori, pur și simplu, pentru că preferă temperaturi mai scăzute. Însă, chiar și pentru cei mai avizi fani ai acestui anotimp, canicula excesivă face lururile greu de suportat. Iar medicii vin în întâmpinarea noastră cu un anunț important despre calitatea apei pe care o bem, cât și modul în care ea trebuie păstrată. Află mai multe detalii alături de Click!

Apa ar trebui ținută în recipiente de sticlă
Apa ar trebui ținută în recipiente de sticlă

Pentru multă lume, vara este o perioadă ceva mai dificilă a anului, fie datorită problemelor de sănătate, ori, pur și simplu, deoarece preferă zăpada și atmosfera de iarnă. Însă, chiar și pentru cei mai avizi fani ai verii, canicula extremă face lucrurile destul de greu de suportat. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, medicii vin cu un sfat extrem de util pentru această perioadă, în privința apei pe care o bem!

După cum ne putem imagina, în asemenea condiții de căldură extremă, hidratarea devine și mai importantă! Însă, dacă apa nu a fost ținută în condiții corespunzătoare, ea poate deveni mult mai periculoasă pentru organismul nostru decât am bănui! Medicul primar Cristian Ursu ne spune, conform sursei, că apa lăsată să se încălzească prea mult nu mai are proprietățile recomfortante la care ne-am aștepta, iar asta vine pe lângă faptul că ea va da o senzație neplăcută băutorului!

Ideal ar fi ca apa să fie ținută într-un recipient de sticlă

Potrivit acestuia, în momentul în care apa stă mult timp în lumina soarelui, la temperaturi de peste 40 de grade, compuși toxici din recipientele de plastic în care este ținută vor începe să se transfere în lichid. Microplasticul ingerat poate avea consecințe crunte pentru organism, cum ar fi cancerul pulmonar, de sân, ori chiar cel de prostată.

Medicul primar Cristian Ursu ne spune că cel mai bine ar fi ca apa să fie ținută în recipiente de sticlă, iar deși aceasta nu trebuie să fie exagerat de rece, ar fi indicat să fie la o temperatură mai mică decât cea a camerei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net