Canicula poate afecta medicamentele! Cum ne sfătuiesc medicii să le depozităm

Temperaturile din această vară devin din ce în ce mai fierbinți, iar deja fiecare dintre noi poate resimți efectele caniculei. Însă, pe lângă faptul că această căldură excesivă ne poate afecta, în mod direct, sănătatea, și medicamentele pe care le luăm pot fi viciate de căldură! Află alături de Click! cum să depozitezi pastilele pe care le iei, pentru ca acestea să nu devină nocive!

Medicamentele nu trebuie ținute în căldură
Medicamentele nu trebuie ținute în căldură

Probabil că deja nu mai există nimeni în țara noastră care să spună că nu resimte efectele caniculei. Temperaturile din această vară devin din ce în ce mai fierbinți, iar pe lângă faptul că nivelul ridicat al căldurii ne poate afecta, în mod direct, starea de sănătate, până și medicamentele pe care le luăm pot fi viciate. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, ținute în mod necorespunzător, medicamentele își pot pierde proprietățile benefice, iar mai ales în cazul siropurilor, ele pot deveni toxice.

Așa că dacă vă numărați printre românii care cred că singurul lucru la care trebuie să aibă grijă este termenul de valabilitate, vă înșelați! Condițiile în care medicamentele sunt păstrate poate avea un efect semnificativ asupra eficacității lor. Mai precis, ar trebui să fie total exclus să le ținem într-o mașină, în bătaia Soarelui, unde temperatura poate atinge până și 50 de grade Celsius!

Aveți mare grijă cum depozitați medicamentele

Există unele medicamente care pot fi, sau chiar trebuie, în mod obligatoriu, să fie depozitate în frigider. Iar, în general, niciunul dintre aceste pastile nu trebuie lăsat să stea în lumina razelor soarelui. Cele mai multe dintre acestea ne sugerează să le depozităm în locuri răcoroase și uscate, departe de lumina puternică.

Mai ales dacă plecați în vacanță și luați medicamente cu voi, aveți grijă la modul în care le depozitați, pentru a nu risca ca acestea să vă facă mai mult rău decât bine! De asemenea, trebuie să aveți în vedere că unele dintre acestea favorizează deshidratarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net