Un traseu de vis s-a născut dintr-o cale ferată dezafectată. Ce trebuie să știe turiștii care ajung aici

Ultima actualizare:

Țara noastră este un adevărat cufăr de comori, atunci când vine vorba despre potențialul turistic. Însă, unele destinații superbe din România nu sunt cunoscute decât de foarte puțini turiști!

Turiștii care ajung aici au nevoie de lanterne / foto: Daniel Guță / Adevarul
Turiștii care ajung aici au nevoie de lanterne / foto: Daniel Guță / Adevarul

România este plină de destinații turistice superbe, însă unele dintre acestea nu sunt cunoscute decât de foarte puțini turiști. Însă, chiar dacă aceste locuri nu sunt atât de faimoas precum stațiunile de pe litoral, sau de la munte, ele tot pot oferi experiențe de vis celor care le vizitează.

Iar în Hunedoara, terasamentul uneia dintre cele mai vechi și mai înguste căi ferate a devenit un adevărat magnet pentru turiștii aflați în căutarea unei experiențe pline de adrenalină. Drumul feeric apărut în locul căii ferate dezafectate este frecventat de bicicliști, cât și de cei români veniți aici cu ATV-ul, sau cu motociclete KMT, potrivit adevarul.ro.

Trenurile treceau printr-un pod lung de 800 de metri

Cândva, această cale ferată avea ca punct de pornire cea mai veche gară din Hunedoara, în apropiere de Castelul Corvinilor. Trenurile străbăteau întreaga zonă, ducând minereu, bușteni, cât și dolomită. De asemenea, mocănițele puteau trece direct pe sub munte, folosind un tunel spectaculos, lung de 800 de metri. În cele din urmă, calea ferată se oprea la Furnalul de la Govâjdia, traseul având aproximativ 10 kilometri.

Un alt punct de atracție al acestei căi ferate era și podul de fier, lung de 150 de metri. Construcția trecea peste șosea, cât și peste râul Zlaști. Însă, din acest pod nu a mai rămas decât scheletul, iar clădirile depului de vagoane s-au transformat în ruine.

Ce trebuie să știe turiștii care ajung în zonă

Cei care își doresc să viziteze acest loc unic din țară trebuie să știe că tunelul de 800 de metri este una dintre puținele construcții din zonă conservate în întregime. Iar pentru a parcurge lungimea tunelului în siguranță, turiștii au nevoie de lanterne.

De-a lungul anilor, unii hunedoreni au atras atenția autorităților că tronsonul feroviar poate fi readus la viață și transformat într-un important obiectiv turistic. Întreaga zonă este de o frumusețe rară, iar cei care vizitează Hunedoara nu trebuie să uite că există și acest traseu spectaculos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 1  Egipt puncte de interes Orasul Cairo noaptea 1024x683 jpg
dieta 5 2 Mosley jpg
plante 0 jpeg
Mamaia jpeg
padure jpg
kravice istock jpg
paine sanatos logo webp
Drone Ploiest Brasov e1618990165196 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net