8 lucruri pentru care tinerii nu vor plăti niciodată
Generația tinerilor născuți în anii 2000 nu va plăti niciodată pentru anumite bunuri sau servicii pe care părinții lor dădeau bani grei pe vremea când erau și ei tineri.
Deși sunt criticați constant pentru lipsa de organizare financiară, tinerii născuți în anii 2000 știu să facă un lucru pe care părinții lor nu s-au concentrat niciodată. Aceștia au tendința de a economisi fiecare bănuț, iar din acest motiv, deciziile lor financiare diferă foarte mult de cele făcute de părinții lor în trecut. Iată 8 lucruri pentru care această generație refuză să plătească, potrivit time.com.
1. Nu vor plăti pentru cablu TV
Spre deosebire de părinții lor, tinerii se uită din ce în ce mai puțin la televizor, pe care l-au înlocuit cu succes cu alte dispozitive moderne, precum tabletele, calculatoarele și chiar telefoanele. Mulți tineri refuză chiar și să își mai cumpere un televizor, considerându-l complet inutil, din moment ce pot viziona programele direct pe calculator.
2. Nu vor să investească în acțiuni
Tinerii din ziua de azi investesc din ce în ce mai puțin în acțiuni. Deși unii dintre ei abia intră pe piața muncii și mai au foarte mult timp până la pensionare, specialiștii le recomandă, totuși, să investească în astfel de stocuri. Din nefericire, tinerii aleg mai degrabă să economisească banii, decât să îi cheltuiască pe acțiuni.
3. Nu vor cumpăra mărcile cunoscute de bere
Spre deosebire de părinții lor, care atunci când se duc la cumpărături tind să se orienteze spre mărcile cunoscute de bere, tinerii le preferă pe cele mai obscure. 43% din tinerii intervievați au declarat că le place mai mult gustul berii produse de mărci necunoscute. Numai 32% dintre acestea s-au declarat mai atrași de mărcile cele mai cunoscute de bere.
4. Nu vor investi în mașini
Pe vremea lor, părinții își făceau casete cu melodii speciale pentru ascultat în mașină. Acum, însă, pare că acest concept își pierde din ce în ce mai mult din semnificație. Tinerii nu se mai arată dornici să conducă, iar faptul că puțini dintre ei au carnete de conducere sugerează că aceștia nu sunt dispuși nici să își cumpere mașini.
5. Nu își vor cumpăra locuințe
Motivul nu este acela că nu vor să aibă propria lor casă, ci acela că nu și-o permit. Tinerii nu își mai cumpără locuințe cum o făceau părinții lor înainte, deoarece preferă să plătească o chirie lunară în loc să plătească foarte mulți bani deodată pentru a-și achiziționa propriul cămin. Aceștia consideră că este mai ușor să plătească o sumă stabilă în fiecare lună, decât să strângă atât de mulți bani.
6. Nu vor investi în nunți
Căsătoria la o vârstă fragedă obișnuia să aibă o semnificație specială pentru părinții lor, însă tinerii din ziua de azi nu se consideră mai puțin adulți dacă nu sunt căsătoriți. Dacă părinții lor erau deja căsătoriți până la vârsta de 30 de ani, tinerii nu se mai grăbesc să facă marele pas. Dimpotrivă, aceștia se străduie să îl amâne cât mai mult, însă nu din cauza unei potențiale frici de responsabilitate, ci pentru că așteaptă să devină mai stabili din punct de vedere financiar.
7. Nu vor să mai cheltuiască bani pentru copii
Tinerii fac din ce în ce mai puțini în ultimii ani, însă nu doar pentru că nu se mai căsătoresc, ci pur și simplu, unii dintre ei, nu vor să aibă copii. Într-un studiu realizat în anul 2012, mai puțin de jumătate din tineri au declarat că își doresc să aibă copii. Motivul, la fel ca în cazul nunților, este instabilitatea financiară.
8. Nu își vor face asigurări de sănătate
Deși părinții lor au ținut întotdeauna la sănătate, tinerii de azi nu se arată dornici să plătească pentru asigurările de sănătate. Aceștia se îmbolnăvesc mult mai greu decât părinții lor, iar acest lucru îi face să creadă că nu vor avea niciodată nevoie urgentă de îngrijiri medicale speciale.