Cum s-a văzut Luna plină în marile orașe ale lumii. Povestea din spatele denumirii de „Luna Vânătorului”

Superluna de ieri a fost un spectacol impresionant pe cerul marilor orașe, oferindu-le locuitorilor o priveliște de neuitat. Fenomenul, cunoscut și sub denumirea de „Luna Vânătorului”, a adus cu sine o lumină strălucitoare și o prezență impozantă pe cer, care a captat atenția fotografilor și iubitorilor de astronomie din întreaga lume.

Imagine cu Superluna de pe 17 octombrie din Chicago, Statele Unite ale Americii/ foto: profimedia
Imagine cu Superluna de pe 17 octombrie din Chicago, Statele Unite ale Americii/ foto: profimedia

În marile orașe, precum Istanbul, Chicago, Beirut sau Berlin, oamenii s-au strâns pentru a viziona spectacolul de pe cer. 

Cu o lună plină care părea mai mare și mai luminoasă decât de obicei, datorită proximității sale față de Pământ, fotografii au surprins imagini spectaculoase cu siluete urbane și repere iconice , strălucind sub lumina acestui astru magic.

Fenomenul de superlună apare atunci când Luna se află la perigeu, adică în punctul său cel mai apropiat de Pământ în orbita sa eliptică.

Aceasta face ca luna plină să pară cu aproximativ 14% mai mare și cu până la 30% mai strălucitoare decât în mod normal. Efectul vizual creat este unul cu adevărat captivant, iar pasionații de astronomie au așteptat acest moment cu mare interes.

De ce se numește „Luna Vânătorului” 

Denumirea de „Luna Vânătorului” provine din tradițiile vechi ale popoarelor native americane și ale agricultorilor europeni.

În mod tradițional, această lună plină care apare în octombrie era asociată cu perioada vânătorilor, deoarece lumina intensă a lunii permitea vânătorilor să urmărească prada mai ușor, chiar și pe timp de noapte.

După recoltarea culturilor în septembrie, cunoscută sub numele de „Luna Recoltei”, venirea toamnei marca un moment crucial pentru adunarea hranei pentru iarnă.

Luna Vânătorului simbolizează, astfel, un timp de pregătire pentru lunile grele care urmau. Comunitățile rurale și triburile de vânători-colecționari se bazau pe acest moment pentru a se aproviziona înainte de iarnă, iar fenomenul a căpătat în timp o semnificație culturală importantă, potrivit Indystar.com. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test iq jpg
WhatsApp Image 2024 10 18 at 16 58 43 jpeg
ciugud captura video jpg
image png
politia rutiera 0 jpeg
fratii disparuti jpg
image png
lacul colibita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net