Descoperire uriașă lângă Vezuviu. Romanii știau în anul 79 e.n. ce azi nu știu nici japonezii

Ultima actualizare:

O vilă veche de 2.000 de ani despre care se presupune că a aparținut împăratului roman Augustus a fost descoperită în urma unei excavații la nord de Muntele Vezuviu. Casa care încă are pereții în picioare îi intrigă pe japonezi care vor să afle acum ce anume știau romanii despre construcția imobilelor, care au rezistat unei catastrofe, erupția Vezuviului din anul 79 e.n., și s-au păstrat 2000 de ani.

Vila a fost îngropată în cenușă la erupția care a distrus Pompeii

Se presupune că vila i-a aprținut împăratului roman Augustus. Sursă foto: allthatsinteresting.com
Se presupune că vila i-a aprținut împăratului roman Augustus. Sursă foto: allthatsinteresting.com

Vila istorică a fost descoperită în apropierea Muntelui Vezuviu și se presupune că i-a aprținut împăratului roman Augustus. Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo consideră că descoperirea va aduce informații extrem de prețioase despre modul în care structurile pot rezista mai bine dezastrelor naturale, transmite allthatsinteresting.com.

Situată la nord de Muntele Vezuviu al Italiei, ruinele vilelor din secolul I e.n. includ bucăți de perete, țigle de acoperiș, ceramică cu amforă și un cuptor care ar fi putut fi folosit pentru a încălzi o baie privată.

Vila a fost îngropată în cenușă în timpul erupției din 79 e.n. care a distrus Pompeii. Acum, cercetătorii speră că o analiză a sitului îi va ajuta să înțeleagă mai bine modul în care infrastructura poate rezista dezastrelor naturale, în special în Japonia, țară vulcanică și predispusă la cutremure.

Cercetătorii au scos până în prezent la lumină patru încăperi din vilă, inclusiv camera care conține un cuptor înconjurat de cantități mari de cărbune și cenușă, probabil folosit pentru a încălzi o baie privată. Datarea cu carbon a mostrelor din zona cuptorului a arătat că structura a fost construită în secolul I e.n.

Vila a fost complet îngropată în cenușă în timpul erupției care a distrus Pompeii. Foto: ati
Vila a fost complet îngropată în cenușă în timpul erupției care a distrus Pompeii. Foto: ati

Cercetările au scos la iveală lucruri uimitoare

După erupția din 79 e.n., vila a fost îngropată în cenușă. Ani mai târziu, pe același loc, a fost construită deasupra acesteia, o altă vilă la care s-au folosit materiale preluate din clădirile distruse în erupție.

Aceasta a doua vilă, din secolul al II-lea a fost, de asemenea, îngropată în cenușă în timpul erupției din 472 e.n. a aceluiași Vezuviu.

Astăzi, aceste straturi ale istoriei le permit cercetătorilor să analizeze stilurile de viață ale romanilor din diferite perioade de timp.

Ce urmează

Acum că cercetătorii au datat vila, ei speră să o identifice în mod pozitiv drept locul în care a murit împăratul Augustus.

Cercetătorii plănuiesc să extindă zona de excavare, să detecteze cât mai multe resturi de clădiri îngropate în erupția din anul 79 e.n. și să continue cercetările pentru a afla ce fel de clădiri erau, cum au fost construite și ce materiale s-au folosit. De asemenea, ei intenționează să studieze obiectele deteriorate în timpul erupțiilor vulcanice pentru a înțelege mai bine cum răspund anumite materiale la fluxurile piroclastice vulcanice, a transmis echipa de cercetare într-un comunicat de presă.

„Vom efectua studii de excavare dintr-o perspectivă de inginerie a dezastrelor, inclusiv detectarea grinzilor și a altor lemne, materie organică și pereți din țigle, cărămizi și pietre prăbușite și înregistrarea lor tridimensională”, se arată în studiu.

Având în vedere prezența unui cuptor în cadrul structurii, cercetătorii speră că în apropiere este îngropată o instalație de îmbăiere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net