Imagini fascinante cu actrițe goale din anii '50, care au sfidat legea împotriva nudității!

simeon stalpnicul png
Deși nuditatea era ilegală, un teatru londonez a reușit să obțină licență pentru goliciune, dar trebuia să urmeze o regulă neobișnuităFoto: Twitter

O serie de imagini inedite ne arată cum era viața actrițelor din Londra anilor '50. Angajații legendarului teatru britanic Windmill pozau adesea goi, însă urmau cu strictețe o regulă, care poate azi ni se pare absurdă: nu aveau voie să se miște.

Deși anii '50 au reputația unei perioade „pudice”, puteai găsi actori care acceptau să joace și să pozeze nud, dacă știai unde să cauți. Teatrul Windmill a fost deschis în celebrul cartier londonez Soho, în iunie 1931. Patroana Laura Henderson știa că va avea succes dacă îl va ține deschis non-stop și dacă, desigur, va avea actrițe goale. 

simeon stalpnicul png
Actrițele goale erau nevoie să stea nemișcate lângă dansatoriFoto: Getty Images

Artiștii erau nevoiți să respecte o regulă. Dacă apăreau nud în fața spectatorilor, aceștia nu aveau voie să se miște. Nuditatea era considerată vulgară doar dacă actorii se plimbau goi pe scenă. În schimb, dacă stăteau nemișcați ca niște manechine, goliciunea putea trece drept artă. „Statuetele” nud apăreau pe scenă, alături de artiștii tradiționali, precum acrobații și dansatorii.

simeon stalpnicul png
Sylvia Dove, fotografiată pe scena teatrului WindmillFoto: Getty Images

Bărbați din toată lumea călătoreau la Londra pentru a vedea show-urile „erotice”, care au propulsat Teatrul Windmill pe culmile succesului. După moartea Laurei Henderson, teatrul a fost condus de managerul Vivian Van Damm și de fiica lui, Sheila, până în anul 1964.

Odată cu trecerea timpului, mentalitatea oamenilor s-a schimbat. Au apărut numeroase cluburi în care nuditatea era la ea acasă. Astfel, Teatrul Windmill și-a pierdut din popularitate, iar în anul 1964 a fost închis. Clădirea a găzduit un cinematograf timp de 30 de ani, apoi, în 1994, a redevenit un club al gentlemanilor de pretutindeni, rămânând așa chiar și astăzi. 

simeon stalpnicul png
Femeile goale nu aveau voie să se miște în timpul sceneteiFoto: Twitter

O serie de fotografii fascinante cu femeile care „pozau” nud pe scena Teatrului Windmill au fost scoase la licitație, potrivit tabloidului britanic The Sun. Ele ar fi fost realizate de unul din angajați, ajungând mai târziu pe mâna unui colecționar. Acum, fotografiile au fost expuse la casa de licitații Duke, în Dorchester. 

„Arhiva aceasta fantastică de poze realizate la Teatrul Windmill ne lasă să tragem cu ochiul și să vedem o latură mai rebelă a anilor '50, față de imaginea cu care ne-am obișnuit atunci când vorbim de această eră”, a declarat pentru sursa citată Phil Traves, reprezentant al casei de licitații Duke.

cub florin zamfirescu png
Adriana și Eliza Iliescu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
jude law phillipa coan jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
Josep Borrell FOTO EPA-EFE
Calendar 20 februarie: 1938   A fost decretată o nouă Constituție, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II lea jpeg
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg