Imagini fascinante cu actrițe goale din anii '50, care au sfidat legea împotriva nudității!
O serie de imagini inedite ne arată cum era viața actrițelor din Londra anilor '50. Angajații legendarului teatru britanic Windmill pozau adesea goi, însă urmau cu strictețe o regulă, care poate azi ni se pare absurdă: nu aveau voie să se miște.
Deși anii '50 au reputația unei perioade „pudice”, puteai găsi actori care acceptau să joace și să pozeze nud, dacă știai unde să cauți. Teatrul Windmill a fost deschis în celebrul cartier londonez Soho, în iunie 1931. Patroana Laura Henderson știa că va avea succes dacă îl va ține deschis non-stop și dacă, desigur, va avea actrițe goale.
Artiștii erau nevoiți să respecte o regulă. Dacă apăreau nud în fața spectatorilor, aceștia nu aveau voie să se miște. Nuditatea era considerată vulgară doar dacă actorii se plimbau goi pe scenă. În schimb, dacă stăteau nemișcați ca niște manechine, goliciunea putea trece drept artă. „Statuetele” nud apăreau pe scenă, alături de artiștii tradiționali, precum acrobații și dansatorii.
Bărbați din toată lumea călătoreau la Londra pentru a vedea show-urile „erotice”, care au propulsat Teatrul Windmill pe culmile succesului. După moartea Laurei Henderson, teatrul a fost condus de managerul Vivian Van Damm și de fiica lui, Sheila, până în anul 1964.
Odată cu trecerea timpului, mentalitatea oamenilor s-a schimbat. Au apărut numeroase cluburi în care nuditatea era la ea acasă. Astfel, Teatrul Windmill și-a pierdut din popularitate, iar în anul 1964 a fost închis. Clădirea a găzduit un cinematograf timp de 30 de ani, apoi, în 1994, a redevenit un club al gentlemanilor de pretutindeni, rămânând așa chiar și astăzi.
O serie de fotografii fascinante cu femeile care „pozau” nud pe scena Teatrului Windmill au fost scoase la licitație, potrivit tabloidului britanic The Sun. Ele ar fi fost realizate de unul din angajați, ajungând mai târziu pe mâna unui colecționar. Acum, fotografiile au fost expuse la casa de licitații Duke, în Dorchester.
„Arhiva aceasta fantastică de poze realizate la Teatrul Windmill ne lasă să tragem cu ochiul și să vedem o latură mai rebelă a anilor '50, față de imaginea cu care ne-am obișnuit atunci când vorbim de această eră”, a declarat pentru sursa citată Phil Traves, reprezentant al casei de licitații Duke.