Legendă confirmată în Spania! Patru inele miraculoase ale unor episcopi, descoperite întâmplător

Basmele și legendele ne-au fascinat, pe toți, încă din copilărie. Este și cazul scriitoarei Maria Oruna, care auzise, la un moment dat, legenda celor nouă inele miraculoase, ale episcopilor Mănăstirii San Estevo, din localitatea spaniolă Ourense, din Galicia.

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul unei scriitoare

Autoarea a început să documenteze informațiile chiar la sursă și a fost surprinsă când a aflat că mulți nu credeau nici măcar în existența episcopilor, practic, „sâmburele de adevăr” al legendei.

Un responsabil al complexului monahal mi-a zis că el nu crede că cei nouă episcopi au existat. Despre inele nu se știa nimic, decât că dacă au fost reale, s-au pierdut”, a povestit Maria Oruna.

Citește și: Au trecut 427 de ani de la Bătălia de la Călugăreni. A câștigat Mihai Viteazul?

Astfel, femeia a intrat în legătură cu o echipă de restauratori care descoperiseră o serie de picturi cu nouă episcopi. Mai mult, echipa urma să preia o serie de lucrări, în cadrul complexului monahal.

A fost momentul în care scriitoarea a reușit să pătrundă în zonele aflate în conservare ale complexului. Așa a descoperit că informațiile concrete fuseseră tot timpul sub „nasul” tuturor.

Vezi și: Doreii au împrăștiat oasele dintr-un cimitir preistoric, lângă Deva

Relicvariul era compus dintr-o serie de sculpturi a nouă bărbați, dispuși în mai multe locuri. În interior exista o casetă, însă Maria nu s-a atins de ea. Informațiile descoprite erau suficiente pentru volumul la care lucra.

Au intervenit, însă, restauratorii, care au avut parte de o surpriză de proporții, în urmă cu doi ani. În casetă exista o punguță veche din material textil firav, foarte vechi. În interior a fost găsit un bilet și patru inele dintr-un aliaj de argint.

Aceste patru inele sunt cele rămase după cei nouă sfinți episcopi. Atât a mai rămas, restul au fost pierdute. Apa era trecută prin ele și mulți bolnavi s-au vindecat”, scria pe pergamentul vechi.

Nu rata nici: Cum a fost lăsat de izbeliște un tezaur monetar dacic, într-o pădure din Alba

Astfel, legenda a fost confirmată. Povestea evoca ultimele zile ale celor nouă episcopi. După moartea acestora, au fost înmormântați înincinta mănăstirii, iar inelele lor au fost păstrate.

La un moment dat, s-ar fi observat că pelerinii bolnavi ajunși la Mănăstirea San Estevo, din Ourense, erau vindecați atunci când erau atinși de oricare dintre inele.

Relicvele sunt studiate, în prezent, de experți spanioli sau ai Muzeului Vaticanului, a căror sarcină este să confirme autenticitatea pieselor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
FotoJet jpg
FotoJet (5) jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
cub theo rose anghel damian png
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg