O casă spectaculoasă din India a fost ridicată fără ciment. E proiectată să reziste 1.000 de ani
Arhitectura evoluează constant, iar în tandem cu eforturile inginerilor, reușește să ridice clădiri tot mai spectaculoase și complexe decât cele din trecut. Însă, chiar dacă tehnologia și cunoștințele moderne deschid calea către multe oportunități incredibile, unele metode din trecut rămân utile chiar și astăzi. Iar acest lucru îl demonstrează o casă incredibilă din India, construită cu ajutorul tehnicilor tradiționale indiene.
Oriunde am privi de-a lungul Indiei, vom găsi clădiri incredibile, care ne taie răsuflarea. Chiar și în ziua de astăzi, ele rămân adevărate minuni ale ingineriei, în ciuda faptului că sunt vechi de sute, sau chiar mii de ani. Iar potrivit informațiilor de la adevarul.ro, metodele folosite în vechime rămân utile chiar și astăzi! În Bengalūru, un proprietar a ridicat o casă numai din piatră, fără ciment și care ar trebui să rămână în picioare un mileniu întreg!
Această structură a devenit rapid virală pe Internet, nu numai datorită faptului că a fost ridicată folosind metode antice din India, dar și din cauza faptului că arată superb, mai mult ca un palat decât o simplă locuință.
Casa ar trebui să reziste 1.000 de ani
Un blogger faimos din India, Priyam Saraswat, a prezentat această casă într-un tur virtual devenit popular printre internauți. El prezintă adesea clădiri construite în moduri unice și ingenioase, iar această proprietate se încadrează perfect în această categorie.
Casa a fost ridicată fără ciment și beton, iar internauții care au vizionat videoclipul postat de Saraswat au fost impresionați de aceasta. „Trebuie să fie răcoros în timpul verii fierbinți. O descoperire unică, dar totuși obișnuită”, spune un internaut, potrivit sursei citate.
Au fost folosite tehnici tradiționale indiene
Gagandeep Kapila, un arhitect faimos din India, cât și fondator al Workshop for Metropolitan Architecture, a vorbit despre metodele tradiționale folosite pentru a ridica structuri de acest fel.
„În India antică, cărămizile erau interconectate pentru a crea structuri fără ciment. Folosită istoric în diverse culturi, această tehnică presupune cărămizi tăiate cu precizie, care se potrivesc perfect și sunt ținute la locul lor de gravitație. Această metodă a fost revitalizată în designul contemporan, fiind o alternativă ecologică la construcțiile tradiționale”, a explicat acesta.