O comoară incredibilă a fost găsită în apropiere de România! Are peste 7000 de ani vechime și poate fi admirată de public

Ultima actualizare:

O comoară incredibilă a fost găsită în apropiere de granițele noastre, chiar într-o țară vecină României. Este vorba despre cea mai veche comoară de aur din lume, iar valoarea ei este dificil de estimat.

Comoara a fost găsită în Bulgaria
Comoara a fost găsită în Bulgaria

O comoară incredibilă a fost găsită chiar într-o țară vecină României! În Bulgaria, o comoară de aur a fost scoasă la lumină de către specialiști, fiind vorba despre cea mai veche de acest fel din lume! Iar partea cea mai bună este faptul că turiștii pot admira această comoară într-un muzeu important din Bulgaria.

Pentru a înțelege mai bine chiar cât de importantă este această descoperire, este important să știm că, în ciuda faptului că această comoară a fost descoperită în anii 1970, valoarea ei încă nu a putut fi determinată!

Descoperirea a fost făcută la Varna

Această descoperire a fost făcută în localitatea Varna, unde arheologii au scos la lumină nu mai puțin de 300 de morminte, iar fiecare dintre acestea conținea diferite obiecte dedicate credințelor spirituale ale acelor vremuri. Iar aceste morminte au aparținut unor persoane care au trăit chiar și cu 7.000 de ani în urmă!

Mai multe obiecte din aur au fost găsite în acest morminte, iar cel mai faimos dintre aceste morminte a fost cel denumit de către arheologi drept „Mormânt 43”, din care au fost scoase brățări, pandantine, cât și mărgele.

Mormîntul în care s-au găsit 6 kg de aur

În acest mormânt faimos arheologii au găsit nu mai puțin de 6 kilograme de aur, fiind vorba despre cea mai veche comoară din lume. În plus, pe lângă aur, în mormânt s-au mai găsit și obiecte ceramice, cuțite de silex, dar și topoare de cupru.

Partea cea mai bună este faptul că această comoară incredibilă nu numai că nu a fost uitată, dar poate fi admirată de către cei care ajung în Bulgaria. Muzeul arheologic din orașul Varna expune obiectele de aur, cât și alte artefacte recuperate din această locație.

Această comoară incredibilă are o vechime de peste 7 milenii, fiind vorba despre cea mai veche de acest fel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, 28 septembrie, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner plescoi
Authentic Truffles gallery pic14 offer truffle jpg
IMG 2826 jpg
ploaie romania jpg
lucrari valea oltului jpg
control aeroport jpg
ion iliescu inquam photos jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net