O fetiță de 11 ani a găsit fosilele celei mai mari reptile marine care a existat vreodată. Ce lungime avea creatura

Ultima actualizare:

O echipă de oameni de știință a descoperit recent ceea ce ar putea fi cea mai mare reptilă marină care a înotat vreodată în mările lumii - o creatură mai lungă decât două autobuze. Această descoperire senzațională a fost posibilă datorită eforturilor unor colecționari amatori de fosile, inclusiv a unei fetițe de 11 ani și a tatălui său.

Fetița de 11 ani care a descoperit cea mai mare reptilă. Foto: Facebook.
Fetița de 11 ani care a descoperit cea mai mare reptilă. Foto: Facebook.

Reptila uriașă a trăit acum aproximativ 202 milioane de ani

Reptila uriașă a trăit acum aproximativ 202 milioane de ani, în aceeași perioadă cu dinozaurii. Fosilele maxilarului acesteia au fost găsite inițial în 2016 de un vânător de fosile pe o plajă din Somerset, Marea Britanie. În 2020, o fetiță de 11 ani, Ruby Reynolds, și tatăl său au găsit un alt maxilar similar.

Experții au determinat că fosilele provin de la două reptile ihtiozaur gigant, care ar fi putut avea o lungime de aproximativ 25 de metri. Această dimensiune le-ar fi conferit un statut impresionant, fiind mai mari decât un pliosaur uriaș al cărui craniu a fost descoperit anterior. Paleontologul Dean Lomax, care a condus cercetarea, explică că această creatură ar fi fost comparabilă ca lungime cu o balenă albastră.

Această creatură este o nouă specie de ihtiozaur

Descoperirea a fost posibilă datorită eforturilor colecționarilor amatori de fosile. Paul de la Salle, un vânător de fosile, și-a petrecut 25 de ani colectând fosile pe plajele din Somerset. Împreună cu soția sa, a descoperit inițial primul maxilar al creaturii. În 2020, Ruby Reynolds și tatăl său au găsit un alt maxilar, contribuind la identificarea acestei creaturi masive.

Fosilele au fost analizate îndeaproape, iar echipa de cercetare a ajuns la concluzia că această creatură este o nouă specie de ihtiozaur, numită Ichthyotitan severnensis. Specimenul găsit de Ruby Reynolds este considerat una dintre cele mai semnificative descoperiri, iar Dean Lomax sugerează că aceasta ar putea fi numită după ea.

Această descoperire impresionantă subliniază importanța colecționarilor amatori de fosile în contribuția la cercetarea istoriei planetei noastre. Eforturile lor au dus la identificarea unor specii noi și la extinderea cunoștințelor noastre despre lumea antică. Fosilele vor fi expuse public la Muzeul și Galeria de Artă din Bristol, oferind publicului ocazia de a se familiariza cu aceste impresionante relicve ale trecutului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net