O nouă amenințare? Mai mulți pacienți cu sângerări nazale au murit în mod misterios

O nouă boală cu rată crescută de mortalitate, care provoacă sângerări nazale, îi pune în dificultate pe medici, având în vedere că echipele de specialiști nu au reușit să afle, momentan cel puțin, cum reușește mai exact virusul să ucidă.

Mai mulți pacienți cu sângerări nazale au murit în mod misterios în Tanzania Foto: Pixabay
Mai mulți pacienți cu sângerări nazale au murit în mod misterios în Tanzania Foto: Pixabay

Simptomele bolii includ, pe lângă sângerări nazale, dureri de cap și oboseală. Până în prezent, au fost raportate 13 cazuri ale acestei boli misterioase, în regiunea Lindi, din sud-estul Tanzaniei. Din nefericire, 3 persoane au murit deja după ce s-au infectat cu virusul „ciudat”, potrivit The Sun.

Vezi și: Variola Maimuţei. Tot ce trebuie să ştiţi despre această boală

Boala „misterioasă” îi pune în dificultate pe medici

În urma îmbolnăvirilor, o echipă de medici și experți în sănătate au început să investigheze boala „misterioasă”, care pare similară cu febra hemoragică virală. Cu toate acestea, toți pacienții au fost testați negativ pentru virusurile similare, Ebola și Marburg, precum și pentru SARS-CoV-2, care generează COVID-19.

Guvernul a format o echipă de profesioniști care încă investighează această boală necunoscută.”, a declarat ofițerul Aifello Sichalwe, șeful medical al țării. Acesta a adăugat că unul dintre pacienți și-a revenit complet, în timp ce ceilalți sunt izolați în prezent. Sichalwe a îndrumat populația la calm. 

Președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a declarat că boala „ciudată” raportată la Lindi ar fi putut fi cauzată de „interacțiunea în creștere” dintre oameni și animalele sălbatice. 

Nu rata: Două noi simptome ciudate ale infectării cu Omicron

Noua boală, transmisă de la animal la om?

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că astfel de boli, transmise de la animal la om, denumite și zoonotice, devin o problemă în creștere în Africa. Acesta a fost inițial și cazul variolei maimuței, care însă în prezent a depășit de multă vreme barierele Africii, răspândindu-se la nivel global.

A existat o creștere cu 63% a numărului de focare zoonotice în regiune în perioada 2012-2022, comparativ cu 2001-2011.”, a informat OMS.

Experții au avertizat că trebuie luate măsuri pentru a preveni ca Africa să devină „un focar  al bolilor infecțioase în curs de dezvoltare”.

Aceste atenționări vin după ce Ghana a raportat săptămâna trecută două cazuri suspecte de infectare cu virusul Marburg, care are o rată a mortalității de până la 90%. Aparținând aceleiași familii cu Ebola, virusul Marburg provoacă simptome care includ febră mare și sângerări interne și externe.

Cei doi pacienți suspecți de infectare cu virusul Marburg au prezentat febră, greață, vărsături și diaree. Aceștia au și murit între timp, din nefericire.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net