Vitamina care face minuni pentru organism. Ce alimente o conțin și care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătății

Vitamina B2 este esențială pentru organism și poate fi regăsită în mai multe alimente. Iată ce ar trebui să consumați și ce beneficii are asupra sănătății.

alimente sanatoase jpg

Vitamina B2 are rolul de a proteja pielea, combate îmbătrânirea prematură și ajută la îngrijirea unghiilor. Produsele lactate, ouăle și carnea sunt principalele alimente care conțin această vitamină. Mai exact, consumul de lapte, iaurt, brânză, ficat, rinichi și carne slabă, precum și ouăle, cerealele, legumele verzi (spanac, broccoli), nucile și semințele aduc beneficii uriașe organismului.

Riboflavina (Vitamina B2) ajută la descompunerea carbohidraților în organism, proteinelor și grăsimilor, pe care le transformă ulterior în energie. Aceasta are rolul de a produce globulele roșii și de a menține țesuturile sănătoase. Atunci când nu avem o cantitate suficientă de vitamina B2 în organism, metabolismul nostru începe să devină ineficient, lucru care declanșează stările de oboseală și slăbiciune. Riboflavina ajută, de fapt, la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea sănătății fizice și mentale.

Vitamina B2 are rolul de a îmbunătății sănătatea vederii, unghiilor, pielii și părului

Potrivit MedlinePlus, aceasta menține vederea sănătoasă, iar unele studii arată că vitamina B2 reduce riscul apariției cataractei, o afecțiune în care cristalinul ochiului devine opac și afectează vederea în mod considerabil.

Mai mult decât atât, riboflaina protejează ochii și celule oculare împotriva stresului oxidativ. Pe scurt, această vitamină menține sănătoasă membranele mucoase ale ochilor și previne problemele de natură oculară.

Important de menționat este și faptul că riboflavina ajută la producerea glutationului, un puternic antioxidant al organismului. Ce este glutationul? Ei bine, acesta neutralizează radicalii liberi, substanțe care pot duce la deteriorarea celulelor și pot provoca îmbătrânirea prematură sau cresc  riscul de apariție a bolilor cronice.

De asemenea, această substanță compusă din aminoacizi este extrem de benefică pentru sănătatea cardiovasculară și neurologică, prevenind ateroscleroza și boala Alzheimer.

Consumul de riboflavină este, de asemenea, asociat cu sănătatea unghiilor, pielii și părului.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
notre dame redeschidere jpg
tren, foto shutterstock jpg
AEP inquam jpg
incidentul diatlov jpg
image png
lapte jpg
image png
durere in gat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net