Papa Francisc speră să ajungă în Coreea de Nord: „Vă rog, invitați-mă!”

Asemenea regretatului Ioan Paul al II-lea, celebru pentru deplasările în zone tensionate și vulnerabile, Papa Francisc dorește să ducă misiunea apostolică mai departe.

De mai mulți ani, Suveranul Pontif și-a manifestat dorința de a ajunge în Coreea de Nord. Recent, într-un interviu acordat postului național de radio, din țara vecină, Coreea de Sud, Papa Francisc a reluat subiectul.

Papa așteaptă o invitație oficială

Când mă vor invita, adică, chiar vă rog, invitați-mă, nu voi spune nu. Scopul este, pur și simplu, fraternitatea”, a spus Papa.

Inițiativa a apărut, prima dată, în 2018, când Papa Francisc a vizitat Coreea de Sud. Președintele de la acea vreme, Moon Jae-in, catolic, deschisese mai multe canale diplomatice cu țata vecină, din nord. 

Citește și: Motivul incredibil pentru care Papa Francisc a călătorit în Canada. Este primul Suveran Pontif care face asta

După o discuție purtată cu Kim Jong Un, președintele Moon a transmis că dictatorul nord-coreean s-ar fi declarat entuziasmat de o vizită a Papei. 

Astfeș, Suveranul Pontif a asigurat că va răspunde afirmativ doar în momentul unei invitații oficiale. Din păcate, regimul nord-coreean s-a izolat, din nou, după o serie de discuții purtate cu fostul președinte american, Donald Trump, în 2019.

Regimul cord-coreean a derulat campanii de persecutare a creștinilor, după fondarea statului. Au acceptat, totuși, ajutorul misionarilor catolici, în cazuri umanitare.

Creștinii, persecutați în Coreea de nord

Constituția Coreei de Nord garantează libertatea religioasă, dar activitățile religioase sunt agreate doar în cazul unor instituții oficiale, de stat, notează Știrile ProTv

Papa Francis i-a îndemnat pe nord-coreeni să susțină pacea, otivând că au suferit suficient de pe urma războiului.

De asemenea, în timpul unei vizite oficiale, din 2014, în Coreea de nord, Suveranul Pontif a oficiat o slujbă specială, liturghia fiind dedicată reunificării celor două țări, într-un singur stat.

Citește și: Coreea de Nord. Femeile, pedepsite în plină stradă pentru că poartă blugi

Coreea de Nord, însă, preferă să deruleze o strategie de izolare, mai ales în contextul epidemiologic impus de pandemia de Covid 19, preferând să amenințe alte state cu arsenalul nuclear pe care l-ar fi dezvoltat, în detrimentul diplomației.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net