Povestea de succes a Elenei și a lui Mihai, doi suceveni stabiliți în Belgia. Au pus pe picioare o afacere care bucură toți românii: „Cu ajutorul lui Dumnezeu...”

Românii care locuiesc în Belgia se vor putea bucura de gusturile de acasă, în timpul acestor sărbători! Doi români din Fălticeni (județul Suceava) au deschis un magazin cu produse tradiționale în Malle, un mic oraș situat în apropiere de Antwerp!

Magazinul aduce gusturile românești în Belgia / foto: Facebook
Magazinul aduce gusturile românești în Belgia / foto: Facebook

Cei care treg pragul acestui magazin ar putea avea impresia că se află într-un supermarket obișnuit din țara noastră, nu la numai câțiva kilometri de Antwerp! „Magazinul Românului din Malle” a fost deschis de Elena Cristiana și Mihai Popovici, iar cu ajutorul acestui magazin, au reușit să aducă gusturile de acasă înapoi în viețile românilor care locuiesc în Belgia.

Iar la magazinul celor doi nu vin doar români, ci și belgieni, curioși să încerce produsele românești de pe rafturi. „Suntem o comunitate destul de mare aici în zona Turnhout. La magazinul nostru nu vin numai români, ci și belgieni care sunt tare curioși să încerce produsele noastre”, a explicat, conform stiridiaspora.ro, Elena Cristiana Popovici. Se pare că unul dintre produsele care au reușit să atragă atenția belgienilor a fost berea la pet de 2,5 litri.

Au adus gusturile din România în Belgia

Chiar și belgienii își fac cumpărăturile aici / foto: Facebook
Chiar și belgienii își fac cumpărăturile aici / foto: Facebook

Mihai Popovici (27 de ani) a plecat în Belgia în urmă cu 8 ani, în timp ce Elena Cristiana (30 de ani), se află în această țară de 5 ani. Cei doi s-au cunoscut în Belgia, iar în urma frumoasei povești de dragoste pe care o împărtășesc a apărut și Medeea, fiica lor de numai 2 ani și 9 luni.

Cei doi au reușit să strângă împreună câțiva bani, pe care au hotărât să îi investească în ceva ce avea să fie de folos pentru mai multă lume. Astfel, cuplul a decis să deschidă un magazin cu produse românești. Iar, potrivit acestora, întreg procesul a fost unul foarte simplu. „Este ușor aici (n. r. în Belgia) pentru că nu ai nevoie de multe aprobări și nimeni nu pune bețe în roate. Din contră! Unde sunăm și întrebăm, sau cerem ajutorul la instituțiile statului, am fost serviți și ajutați, ba chiar felicitați”, a mai explicat Elena Cristiana Popovici.

„Suntem la început de drum și fără experiență în domeniu, dar le învățăm pe toate pas cu pas și cu ajutorul lui Dumnezeu vom face ca această mică afacere să devină prosperă și o bucurie pentru toți cei care ne treg pragul”, a mai spus aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net