Regele Charles al Marii Britanii împlinește 74 de ani. A primit cadou titlul tatălui său

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles al Marii Britanii și-a sărbătorit, pentru prima dată, ziua de naștere, în calitate de suveran. Chiar dacă nu este un adept al fastului, Charles a respectat o serie e tradițiii, cu ocazia împlinirii vârstei de 74 de ani.

Regele Charles a devenit ranger al moșiei Windsor. foto: Facebook/ Royal Family - Chris Jackson
Regele Charles a devenit ranger al moșiei Windsor. foto: Facebook/ Royal Family - Chris Jackson

Salve de tun, în cinstea regelui

În Londra, ziua de naștere a suveranului a fost marcată prin salve de tun. Două regimente de artilerie vor trage 41 de salve, în Green Park și 62 de salve, lângă Turnul Londrei. În momentul schimbării gărzii, la palatul Buckingham, fanfara a interpretat o piesă în cinstea lui Charles al III-lea. Practic, i-au cântat acestuia „La mulți ani!”.

Cel mai important moment, pentru Charles, a fost cu siguranță numirea sa ca ranger al Parcului Windsor. Acest titlu datează din secolul al XVI-lea și presupune rolul de administrator al celei mai vechi moșii regale din întregul Regat Unit.

Titlul a fost preluat de la tatăl actualului rege, prințul Philip, care a deținut postul, timp de șapte decenii. În mod formal, titlul a fost deținut, de la decesul acestuia până la moartea ei, chiar de regina Elisabeta a II-a. Tocmai de aceea, pentru a marca momentul, Casa Regală a lansat și o fotografie oficială, cu Charles în noul rol de amdinistrator al domeniului Windsor. Acesta stă rezemat de un stejar secular, având un baston în mână și privind în zare, în stil metaforic, evident, spre viitor.

Își va alege și o a doua zi de naștere

O altă tradiție, îi va impune monarhului să își aleagă o a doua zi de naștere. Regina Elisabeta a II-a a ales ziua de sâmbătă, de la mijlocul lunii iunie, pentru că temperaturile sunt mult mai blânde în acea perioadă. A doua zi de naștere a monarhului e marcată de celebra defilare „Trooping the Color”.

În trecut, când era prinț de Wales, Charles se folosea de ziua sa de naștere pentru a ieși în evidență, dorind să strângă donații pentru fundația sa caritabilă. În 1998, a luat parte la înregistrarea unei gale televizate, prezentând, alături de Rowan Atkinson, o schiță de comedie.

Cu aceeași ocazie, Geri Halliwell, care abia părăsise trupa Spice Girls, i-a cântat într-un mod elogios și suav „La mulți ani!”, aducând aminte de interpretarea susținută de Marilyn Monroe, la ziua președintelui Kennedy, în 1962. Anterior, Ginger Spice, îi făcuse lui Charles un compliment, în public, lăsându-le pe colegele ei de trupă mute de uimire. „Trebuie să vă spun că sunteți foarte sexy”, a zis Geri, apoi l-a sărutat pe Charles pe obraz.

Anul acesta, Charles a organizat o petrecere privată pentru membrii familiei.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net