Britanicii, în culmea fericirii! Abia așteaptă încoronarea regelui Charles. Ce cadou le-a făcut guvernul

#Casa Regală a Marii Britanii

Sintagma „pâine și circ” ar putea fi înlocuită cu succes cu „zile libere”, întrucât o astfel de scutire pare să atragă interesul și simpatia oricui este beneficiar.

Charles va fi încoronat în 2023, deși el a fost deja numit rege al Marii Britanii
Charles va fi încoronat în 2023, deși el a fost deja numit rege al Marii Britanii

O zi liberă cu ocazia încoronării pentru toți britanicii

Ziua încoronării regelui Charles nu a stârnit un interes intens din partea tuturor britanicilor. Lucrurile s-au schimbat, însă, atunci când guvernul de la Londra a anunțat o zi liberă suplimentară pentru a marca încoronarea regelui de anul viitor, într-o zi de luni, pe 8 mai.

Astfel, cu două zile înainte, va avea loc ceremonia de încoronare de la Abația Westminster, sâmbătă, 6 mai. 

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a spus că, așa cum a s-a întâmplat în cazul încoronării Reginei Elisabeta, în 1953, sărbătoarea va reprezenta o șansă pentru familii și comunități de a se reuni pentru a sărbători, transmite Metro.co.uk

Anunțul vine după apelurile deputaților, care au cerut guvernului fie să mute sărbătoarea de 1 mai pentru a coincide cu weekendul încoronării, fie să declare o zi liberă suplimentară. 

Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru țara noastră. Ca recunoaștere a acestei ocazii istorice, sunt încântat să anunț o sărbătoare națională suplimentară, pentru întregul regat, anul viitor. Aștept cu nerăbdare să văd oameni reunindu-se pentru a sărbători și a aduce un omagiu regelui Charles al III-lea, sau cum vor participa la evenimente locale și naționale, din toată țara în onoarea sa”, a transmis prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, spre bucuria tuturor britanicilor.

Charles va fi încoronat oficial alături de soția sa Camilla, ca regină consoartă, la Abația Westminster. Ziua de 6 mai are și o altă semnificație pentru familia regală a Marii Britanii. În acea zi, Archie, fiul lui Harry cu Meghan Markle va împlini patru ani. Așadar, nu se știe dacă ei vor călători din SUA în Marea Britanie pentru a sărbători ambele evenimente alături de familia regală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net