Britanicii, în culmea fericirii! Abia așteaptă încoronarea regelui Charles. Ce cadou le-a făcut guvernul

Sintagma „pâine și circ” ar putea fi înlocuită cu succes cu „zile libere”, întrucât o astfel de scutire pare să atragă interesul și simpatia oricui este beneficiar.

Charles va fi încoronat în 2023, deși el a fost deja numit rege al Marii Britanii
Charles va fi încoronat în 2023, deși el a fost deja numit rege al Marii Britanii

O zi liberă cu ocazia încoronării pentru toți britanicii

Ziua încoronării regelui Charles nu a stârnit un interes intens din partea tuturor britanicilor. Lucrurile s-au schimbat, însă, atunci când guvernul de la Londra a anunțat o zi liberă suplimentară pentru a marca încoronarea regelui de anul viitor, într-o zi de luni, pe 8 mai.

Astfel, cu două zile înainte, va avea loc ceremonia de încoronare de la Abația Westminster, sâmbătă, 6 mai. 

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a spus că, așa cum a s-a întâmplat în cazul încoronării Reginei Elisabeta, în 1953, sărbătoarea va reprezenta o șansă pentru familii și comunități de a se reuni pentru a sărbători, transmite Metro.co.uk

Anunțul vine după apelurile deputaților, care au cerut guvernului fie să mute sărbătoarea de 1 mai pentru a coincide cu weekendul încoronării, fie să declare o zi liberă suplimentară. 

Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru țara noastră. Ca recunoaștere a acestei ocazii istorice, sunt încântat să anunț o sărbătoare națională suplimentară, pentru întregul regat, anul viitor. Aștept cu nerăbdare să văd oameni reunindu-se pentru a sărbători și a aduce un omagiu regelui Charles al III-lea, sau cum vor participa la evenimente locale și naționale, din toată țara în onoarea sa”, a transmis prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, spre bucuria tuturor britanicilor.

Charles va fi încoronat oficial alături de soția sa Camilla, ca regină consoartă, la Abația Westminster. Ziua de 6 mai are și o altă semnificație pentru familia regală a Marii Britanii. În acea zi, Archie, fiul lui Harry cu Meghan Markle va împlini patru ani. Așadar, nu se știe dacă ei vor călători din SUA în Marea Britanie pentru a sărbători ambele evenimente alături de familia regală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax