Regina Elisabeta a II-a, decizie de ultimă oră în privința Prințului Andrew

Ultima actualizare:

Prințul Andrew, fiul Elisabetei a II-a, a fost acuzat de agresiune asupra unei tinere, cu mult timp în urmă și nevoit să plătească o sumă impresionantă victimei sale. Imaginea Casei Regale a fost puternic afectată de acțiunile acestuia, însă suverana a decis să-și sprijine fiul și a luat o decizie neobișnuită. 

Regina Elisabeta a II-a, îndemnată să-i interzică fiului său folosirea titlului de Duce de York
Regina Elisabeta a II-a, îndemnată să-i interzică fiului său folosirea titlului de Duce de York

Prințul Andrew, fiul Elisabetei a II-a, a fost acuzat de agresiune sexuală, faptă pe care ar fi comis-o în anul 2001. Victima, o femeie pe nume Virginia Giuffre, avea 17 ani atunci când a fost forțată să întrețină relații intime cu Prințul Andrew. Bărbatul a fost de acord să plătească o sumă de bani, ca despăgubire, pentru fapta sa.

Citește și: Prințul Charles îl va ajuta pe fratele său să plătească despăgubirile necesare victimei 

El a fost nevoit să îi plătească victimei aproape 12 milioane de lire sterline și a fost ajutat de membrii familiei sale pentru a strânge suma impresionantă. Atât Prințul Charles, cât și mama sa, Regina Elisabeta a II-a, i-au oferit o parte din banii necesari. Andrew a decis să scoată la vânzare o vilă luxoasă pe care o deținea în Elveția, pentru a putea achita integral despăgubirea. 

Prințul Andrew a fost deposedat de titlul de „Alteța Sa Regală”, pe care nu îl va mai putea folosi niciodată în circumstanțe oficiale. Decizia a fost luată de către Regina Elisabeta a II-a. 

Deși regina Elisabeta a II-a este supusă presiunii de a-i interzice fiului să folosească și titulatura de ,,Duce de York", pe care o deține încă din anul 1986, se pare că suverana nu ia în calcul acest aspect, conform publicației britanice The Mirror. 

Regina Elisabeta a II-a, presată să-i interzică Prințului Andrew folosirea titlului de Duce de York

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani va fi alături de fiul ei și nu va ceda în fața presiunii de a urma „o serie de căi legale” în parlament, inclusiv modificarea legislației, pentru a-i lua fiului său și ultima funcție onorifică majoră pe care o deține, aceea de Duce de York.

Reprezentanții orașului York au făcut noi solicitări ca regina Elisabeta a II-a să intervină și să-i  interzică folosirea titlului de Duce de York fiului ei și chiar să-i spună să nu mai folosească titlul de prinț, care i-a fost acordat la naștere. Până în momentul de față, cererile lor nu au primit răspuns, iar Regina Elisabeta a II-a se gândește la cea mai potrivită soluție. 

Vezi și: Vești proaste pentru Prințul Andrew! Decizia Reginei Elisabeta a II-a 

Virgina Giuffre a susținut, în cadrul unui proces federal care a avut loc în Manhattan, că a fost obligată să întrețină relații sexuale cu Prințul Andrew, în repetate rânduri, atunci când ea avea 17 ani, iar membrul Casei Regale, 41. Prințul Andrew a negat vehement acuzațiile care i-au fost aduse. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net