Jurnaliștii de la Radio Sputnik în limba română au demisionat: «Nu dorim să fim implicați în dezinformări»
Decizie fără precedent luată de jurnaliștii angajați la Radio Sputnik Moldova. Aceștia au demisionat în bloc.
De 5 zile Ucraina se află în război, iar sancțiunile contra Rusiei nu au întârziat să apară. Întreaga planetă a rămas înmărmurită, când, în data de 24 februarie, s-au auzit primele bombardamente în orașele ucrainiene.
Sancțiunile au apărut, statele au reacționat imediat, chiar și cetățenii blamează acțiunile lui Putin și sancționează, și ei, Rusia.
Jurnaliștii și-au anunțat demisiile pe rețelele de socializare
Recent, cei 8 jurnaliști angajați în redacția Radio Sputnik Moldova, în limba română, și-au depus demisia.
Aceștia condamnă acțiunile Rusiei și își exprimă ferm dezacordul.
„În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială redacției care ne impune în aceste momente și care contravine normelor deontologice ale jurnalismului, precum și bunului simț'', au declarat acesția.
În demisie se mai arată că jurnaliștii nu doresc să fie implicați în dezinformări, dar și că au dorit să păstreze un echilibru social și politic, ceea ce nu a mai fost posibil, așadar nu au mai dorit să continue.
''Noi suntem cetățenii acestei țări și nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări. Am încercat să păstrăm în cadrul redacției radio un echilibru social și politic, dar lucrurile au degradat”, conform stiripesurse.ro.
Demisia este publicată de Andrei Porubin, prezentator al postului de radio. Documentul este semnat de opt jurnaliști. De asemenea, aceștia adaugă că doresc pacea și condamnă agresiunea militară.
Demisii ale jurnaliștilor și la alte publiacații
Și alte companii media rusești au fost afectate de demisii ale jurnaliștilor, după ce Rusia a atacat Ucraina, în 24 februarie. Jurnaliștii condamnă acțiunile din Ucraina și-l învinuiesc pe Putin pentru evenimentele recente.
Duminică, UE a interzis organele de media din Rusia, Russia Today și Sputnik, a anunțat Sky News.
Alte sancțiuni împotriva Rusiei
SUA, Marea Britanie și UE au adoptat sancțiuni menite să înghețe activele președintelui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe. De asemenea, ei plănuiesc să impună sancțiuni băncii centrale ruse și să elimine unii dintre creditorii țării din sistemul global de plăți Swift, pe lângă alte sancțiuni economice.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!