Studiu cu rezultat neașteptat. Femeile pot rămâne însărcinate și după legarea trompelor uterine

Cercetătorii din California au făcut o descoperire surprinzătoare: legarea trompelor nu garantează că nu vei rămâne însărcinată. Aproximativ 65% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani folosesc metode contraceptive. Legarea trompelor este adesea considerată o cale mai extremă pentru contracepție.

Zeci de mii de femei din lume aleg metoda de legare a trompelor

test sarcina pixabay jpeg

Această intervenție chirurgicală abdominală implică clamparea, tăierea sau îndepărtarea trompelor uterine, deoarece este considerată o soluție „permanentă” pentru prevenirea sarcinii.

Peste 21% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani și 39% dintre femeile de peste 40 de ani aleg această intervenție de legare a trompelor.

Este o decizie adesea luată în rândul persoanelor cu venituri mici și care au afecțiuni medicale cronice.

Deși ligatura tubară nu este o soluție permanentă pentru a pune capăt fertilității, aceasta a părut întotdeauna să fie cea mai bună opțiune, scrie Adevărul care citează studyfinds.org.

Un nou studiu contrazice ce s-a știut până acum

Studiile anterioare au estimat anterior că mai puțin de 1% dintre femei rămân însărcinate după sterilizare. Studiul actual, publicat în NEJM Evidence, constată că ratele sunt mult mai mari și mai semnificative decât dacă femeile ar alege o altă opțiune contraceptivă.

„Persoanele care utilizează un implant de braț contraceptiv sau un DIU sunt mai puțin susceptibile de a rămâne însărcinate decât cele care au trompele legate”, explică Schwarz.

Autorii studiului au examinat patru runde independente ale anchetei naționale privind creșterea familială din 2002 până în 2015.

Datele au inclus 31.000 de femei, dintre care 4.184 aveau trompele legate. După primul an de sterilizare tubară la femeile care și-au legat trompele între 2013 și 2015, șansele de sarcină erau de 2,9%.

Șansele de sarcină creșteau cu cât persoanele erau mai tinere la momentul intervenției chirurgicale.

Cercetătorii au observat că numărul sterilizărilor tubare sponsorizate de Medicaid a crescut de la 18% în 2002 la 36% din 2013 până în 2015.

„Atunci când aleg ce metodă contraceptivă va funcționa cel mai bine pentru ei, oamenii iau în considerare multe lucruri diferite, inclusiv siguranța, comoditatea și cât de repede pot începe să folosească metoda”, conchide unul din autorii studiului.

„Pentru persoanele care au ales o metodă „permanentă”, aflarea faptului că au rămas însărcinate poate fi foarte dureroasă. Se pare că aceasta este, din păcate, o experiență destul de comună”, mai spun autorii studiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net