Studiul care poate ajuta la diagnosticarea timpurie a bolii Alzheimer! Descoperirea inedită a specialiștilor

Este o boală cu efecte devastatoare asupra creierului nostru iar, din păcate, ea rămâne dificil de depistat, chiar și în ziua de astăzi. Este vorba despre Alzheimer, boală pe care medicii fac tot posibilul pentru a putea să o diagnosticheze cât mai rapid, înainte de apariția simptomelor. Iar un studiu recent din Statele Unite a reușit să identifice un biomarker care prefigurează apariția bolii.

Apariția unei proteine coincide cu dezvoltarea bolii / foto: Shutterstock
Apariția unei proteine coincide cu dezvoltarea bolii / foto: Shutterstock

Este o boală cu efecte crunte, care rămâne greu de diagnosticat și tratat, chiar și în ziua de astăzi. Însă, din fericire, progresele medicale continuă într-un ritm amețitori, iar un studiu din Statele Unite poate fi crucial pentru depistarea cât mai timpurie a cazurilor de Alzheimer. Potrivit informațiilor de la spotmedia.ro, biomarker-ul depistat de specialiști poate arăta medicilor că urmează să se instaleze boala, înainte ca plăcile de beta-amiloid să se acumuleze și chiar înainte de apariția pierderii memoriei.

Bomarker-ul pe care specialiștii l-au găsit arată o activitate crescută la nivel neuronal, asemănătoare cu cea înregistrată în timpul crizelor convulsive. Deși poate părea bizar, se pare că o creștere a activității celulelor cerebrale nu este deloc un lucru bun, ci poate anunța aproprierea unei boli care provoacă moartea neuronilor, cât și o estompare a capacităților cognitive.

Studiul care poate ajuta la diagnosticarea timpurie a bolii Alzheimer

Cercetările efectuate până acum s-au concentrat asupra scăderii activității neuronale a creierului, fenomen observat în cazul celor care suferă de Alzheimer. Chiar dacă poate părea bizar, având în vedere natura acestei boli, specialiștii americani au reușit să afle faptul că persoanele care au un risc ridicat de a dezvolta boala Alzheimer pot avea o creștere a activității neuronale, în unele zone ale creierului, înainte de apariția simptomelor specifice pentru această boală.

În studiu efectuat de către specialiștii americani, o treime dintre persoanele predispuse genetic la boala Alzheimer au suferit, de asemenea, crize de epilepsie. De asemenea, experții au aflat și că proteina PSD-95 crește brusc înainte de apariția bolii. În laboratoare s-a observat, pe șoareci, că inhibarea acestei proteine a încetinit progresia crizelor epileptice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Governors jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parbriz pixabay jpeg
Colaj candidati presedentie 2024  Foto Inquam Photos Mediafax  Profimedia jpg
munte pixabay jpg
brad brasov jpg
iohannis ranjet jpg
test1 jpeg
1 somn jpg jpeg
GcS85ZcbkAIOmcP jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net